Ennek most igazán örülhetünk! Nyitnak a fürdők, strandok Baranyában, mutatjuk a részleteket!

2021. május 3. 08:26 2021. máj. 3. 08:26

Mint ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt azt követően, hogy elértük a négymillió beoltottat, visszakaptuk a régi életünk egy kis darabját. A hétvégén például már kinyitottak a vendéglátóegységek belső terei, s mint megírtuk az állatkertbe is újra ki lehetett látogatni. Mostanra pedig az is kiderült, hogy mikortól élvezhetjük újra a baranyai fürdők, strandok által nyújtott kikapcsolódási lehetőségeket. 

A Harkányfürdő | Harkányi Gyógyfürdő Zrt. közösségi oldalán közzétett posztból kiderült, hogy ők május 20-án terveznek nyitni, bejegyzésükben pedig számos fontos információt osztanak meg a régi és leendő vendégekkel. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Mint írják azon dolgoznak, hogy a nyitásra már minden készen álljon, és az idén is biztonságos, illetve kényelmes körülmények között élvezhesse mindenki a szolgáltatásaikat, programjaikat. 

Minden, amit az állatkert nyitvatartásáról tudni kell: Újra várja látogatóit a pécsi állatkert!

A nyitási tudnivalók kapcsán az alábbi pontokat tették közzé: 

  • 18 éves kor felett fürdőnk csak Védettségi igazolvánnyal látogatható
  • Belépő: egységesen 2.500 Ft/fő, napszaktól és életkortól függetlenül
  • Egyéb kedvezmények és kuponok még nem válthatók be!
  • Nyitva tartás: minden nap 10:00 - 18:00 óra között
  • Pénztár nyitva tartás: 9:45 - 18:00 óra között
  • Üzemelő medencék: 1/b számú Fedett gyógymedence, 6-os számú strandi Lepke medence
  • TB kezelések: a kezelések a weboldalunkon megtalálható feltételeknek és árlistának megfelelően vehetők igénybe
  • Pénztár és belépés: Főbejárat (Bajcsy-Zsilinszky utca)
  • A Látványfürdő, a Szaunavilág, és a fedett Gyermekvilág részlegeink, valamint a csúszdapark és a megjelölteken kívüli gyógy- és strandi medencék még nem vehetők igénybe!
     

Mindeközben a Thermal SPA Siklós is örömhírről számolt be a Facebook-oldalán: bejegyzésükben arról tájékoztatnak, hogy a Siklósi fürdő 2021. május 21. pénteken tervezi megnyitni kapuit.

Akik Magyarhertelendre készülnek is örülhetnek, ugyanis a Hertelendi Termálfürdő már meg is kezdte a lépcsőzetes újranyitást. Szaunaparkuk már a hétvégén elérhető volt a látogatók számára, egy korábbi posztjukból pedig kiderül, hogy a termálfürdő nyitása előreláthatólag május 7-én történik majd meg. 

A fürdő és a szaunapark látogatása kapcsán a következő fontos információkat tették közzé: 

  • a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára válnak szolgáltatásaink látogathatóvá; „1/A. § (1) E rendelet alkalmazásában koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja.
  • a megnyíló helyszíneken a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak maszk viselésére nem kötelesek.
  • a koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig az üzemeltető feladata.

 

A pécsi hullámfürdő is kinyitott 

A beoltottak számának emelkedése elősegítette a járványügyi szükséghelyzet enyhülését, így az érvényben lévő kormányrendeletek alapján 2021. május 2-án az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda is megnyitotta kapuit a nagyközönség számára - derül ki a PSN Zrt. tájékoztatásából. 

A Hullámfürdő május 2-án, reggel 6.00-kor nyitotta meg kapuit az alábbi tudnivalókkal, szabályokkal:

  • Csak az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek léphetnek be a Hullámfürdő területére és használhatják a szolgáltatásokat.
  • A maszkhasználat továbbra is mindenkire nézve kötelező a medencetérben és a fürdő egész területén (a medencében és szaunában tartózkodáskor természetesen nem kell használni).
  • Vasárnaptól a sportmedence és a szauna lesz használható, a tanmedencét később vehetik igénybe a vendégek.
  • A büfé a hétfői naptól fog üzemelni, a konditerem várhatóan a jövő hét második felében nyit ki.
  • A létesítményre és a szolgáltatásokra a zárás előtti, megszokott nyitva tartás lesz érvényben. 

 

A fentiekből jól látszik, hogy az egységek látogatása kapcsán a védettségi igazolvány elengedhetetlen jelentőséggel bír. Ez már csak azért is fontos, mert a szolgáltatóknak ellenőrizniük kell annak meglétét, máskülönben súlyos bírságra számíthatnak. Lapunk továbbá arról is beszámolt, hogy a védettségi okmánnyal nem érdemes trükközni, ugyanis annak hamisításárt, akár öt év szabadságvesztés is járhat. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Illusztráció, Pexels