Feketén-fehéren: valótlanságok Vári Attila eskü alatt tett vallomásában

2019. október 8. 12:39 2019. okt. 8. 12:39

A Népszava hétfői cikkében írt arról, hogyan keveredett bele saját vallomásába Vári Attila fideszes polgármesterjelölt egy durva büntetőügyben. Lapunk birtokába került az ítélet indoklása – a bíróság feketén-fehéren leírta, miben állított valótlant a PSN Zrt. eskü alatt valló vezetője.

A Népszava hétfőn írt arról, hogy miként zavarodott bele saját vallomásába egy büntetőügyben Vári Attila, a pécsi önkormányzat sportcégének vezetője, akit a Fidesz most a város polgármesterének szán. Arról az esetről van szó, amelyben két beengedőember súlyosan bántalmazott egy pécsi egyetemistát a PSN kezelésében lévő sportcsarnokban.

A cikkből kiderül, hogy a helyszínen a PSN Zrt. vezetője, egyben a Fidesz mostani polgármesterjelöltje azt mondta a rendőröknek: ő utasította a biztonságiakat. A tárgyaláson Vári ezt először tagadta, aztán a bíró tisztázó kérdésére már arról beszélt, nem emlékszik, mit mondott a rendőröknek, és lehetségesnek találta, hogy mégiscsak adott utasítást a két vádlottnak.

Lapunk birtokába került a bírósági ítélet ide vonatkozó részlete, amelyből világosan kiderül, miként vélekedett a bíróság Vári Attila tanúvallomásának szavahihetőségéről.

Így fogalmaznak:

„A PSN Zrt. igazgatója, Vári Attila tanú vallomásában szintén a sértettre kívánta hárítani a történtek miatti felelősséget. Vári Attila a nyomozás során és a tárgyaláson is azt állította, hogy a sértett erősen ittas állapotban volt, amit azonban egyértelműen cáfol a helyszínen alkalmazott (x.y. Sértett) alkoholszondás eredménye...”

„Vári Attila tanú vallomásában további valótlan elem annak hangoztatása, hogy az alagsor irányából ajtórugdosás, örjöngés hallatszott fel, melyet a korábban már hivatkozott rendőri jelentés mellékletét képező fényképfelvételek egyértelműen cáfolnak.”

 

A teljes anyagot, kitakarva az érzékeny neveket, alább olvashatja, bele értve azt a részt is, ahol a bíróság leírja, miben állított mást Vári a rendőröknek és a tárgyalóteremben:

Az említett indoklás

 

Szerző: Barabás Béla

Forrás: Pécsi STOP