Folytatódik a "jutalom-botrány" - újabbakat találtak

2011. október 3. 14:59 2011. okt. 3. 14:59

Több millió forintos nagyságrendben úgynevezett "céljutalmakat" is felvettek a szocialista városvezetők a korábban nyilvánosságra hozott jutalmakon felül - a városvezetés nem hagyja annyiban a múlt héten fonákul elsült kommunikációs csetepatét.



Több millió forintos nagyságrendben vettek fel "céljutalmat" is a volt szocialista városvezetők 2002 és 2009 között - írja a pécsi polgármesteri kabinetiroda közleményében. Ezek a plusz pénzjutalmak nem szerepeltek a jelenlegi városvezetés által nyilvánosságra hozott listában. Arra, hogy a minden bizonnyal alapos adatgyűjtés eredményei között a múlt héten ezek a tételek miért nem szerepeltek, nem tér ki a közlemény.
"Egyelőre belső vizsgálatot rendeltünk el az ügyben, így jelenleg azoknak a dokumentumoknak az összegyűjtése folyik, amelyeken szerepel, hogy az adott városházi vezetők mivel indokolták ezen céljutalmaik felvételét" - így a közlemény.

A dokumentum tanúsága szerint az eddig nyilvánosságra hozott jutalmakon felül Gonda Tibor bruttó 3.775.000 forint céljutalmat vett fel 2003-2007 között, Kunszt Márta 2.950.000 forintot 2003-2006 között és Tóth Bertalan 825.000 forintot 2007-ben. A kabinetiroda ígérete szerint összesítik azokat a dokumentumokat is, amelyek a korábbi milliós jutalmak indoklását tartalmazzák, ezt a városvezetés szintén nyilvánosságra fogja hozni.

A pécsi "jutalom-botrány" a múlt héten robbant ki. Elsőként a Magyar Nemzet hasábjain jelent meg, hogy melyik volt szocialista városvezető mennyi jutalmat kapott 2002 és 2009 között. A volt jegyzővel kiegészítve a jutalmat felvevők listáját az egyik baranyai napilapban fizetett hirdetésben is közzétette a városvezetés. A szocialisták sajtótájékoztatón reagáltak az ügyre. Mint kiderült, Páva Zsolt polgármester ígérete ellenére sem álltak le a politikusi jutalmazások, Nagy Csaba több százezer forintot kapott. A városházi reakció szerint a három alkalommal átutalt pénz könyvelési hiba folytán került a fideszes politikushoz, amelyet jótékony szervezeteknek továbbított.

Forrás: Forrás: Pécsi Stop