A pécsi Fidesz szerint mindenki hazaáruló, aki nem fideszes

2024. május 1. 14:07 2024. máj. 1. 14:07

Nem elég, hogy a Fidesz által felkent polgármesterjelölt egy nemzeti ünnep kapcsán lenemzetárulózta a pécsieket, Kővári János vallási pályára állította a hazaárulókat. A fideszes képviselő szerint ugyanis az ateisták hazaárulók. Lassan ott tartunk, hogy aki nem álkeresztény és a Fidesz által mozgatott báb, az egyből hazaáruló? Az ember bele sem mer már gondolni, hogy mi történne, ha újra hatalomra kerülne Pécsett a Fidesz. Újra csődbe vinnék a várost, nem törődve a lakosokkal, mert szerintük hazaárulók?

Pár hete óriási botrány kerekedett abból, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje, Csizmadia Péter megdöbbentő, arcpirító és kirekesztő módon nemzetárulónak nevezte a pécsiek közösségét.
A márciusi közgyűlésen Auth István (Pécs Jövője Frakciószövetség) képviselő azt kérdezte a Fidesz frakcióvezetőjétől, hogy miért nem vettek részt idén sem a város ünnepi megemlékezésén, és hogy miért tartottak saját rendezvényt egy nappal a forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója előtt.
Erre a fideszes polgármesterjelölt azt válaszolta, hogy:

„Nemzetárulókkal nemzeti ünnepen mi nem ünneplünk együtt.” 

Óriási tahósági verseny indult ebben az időszakban a Fidesz berkein belül, hiszen Csizmadia Péter hazaárulónak nevezte a pécsiek jelentős részét, míg Hári József azon dolgozott, hogy a közgyűlésen elmagyarázza, hogy kiállni a bántalmazott gyerekek ellen csak bohóckodás. Kővári János az ő "sikereikre" lehetett kicsit irigy és ugyan egy kis lemaradással, de ő is beszállt Az év fideszes suttyója versenybe. Ő is hazaárulózott, de ő a vallással hozta összefüggésbe. A dobogós hely egyelőre betonbiztosnak tűnik, de vajon milyen színű érem járna Kővári nyakába ezután?

 

 

 

 

Tehát ennyi. Kővári János olvasatában kétféle ember létezik: az egyik, aki azt mondja, hogy a magyarság érdekeit védi és keresztény értékrendet vall, miközben nem állnak ki bántalmazott gyermekekért, lopnak, csalnak, hazudnak, mint a vízfolyás, a másik pedig, aki az imént felsoroltakkal szembemegy, vagy felszólal, az egy ateista hazaáruló.

Gondolhatnánk, hogy akik a város vezetésére pályáznak a csőd után, azok azért ennél okosabbak annál, minthogy ugyanabba a hibába többször beleessenek. Nem kellett volna több egy 3 perces megbeszélésnél, ahol elmondják, hogy "Most valóban elvetettük a sulykot, többet ne hazaárulózzuk le a pécsieket!"

De nem ez történt, sőt Kővári a saját oldalán kezdte el sértegetni azokat, akik nem hívők (vagy csinálnak úgy, mintha azok lennének).

Úgy tűnik, hogy aki nem asszisztál a Fidesznek, az egyből hazaáruló. Legyen szó megemlékezésről, ünnepségről, bűncselekményről, vagy vallásról. Ha nem azt vallod, amit a Fidesz, akkor hazaáruló vagy.

Fogalmunk sincs, hogy mi válthatott ki ekkora indulatot a volt fideszes országgyűlési képviselőből, hogy hazaárulózzon, de úgy tűnik a választások közeledtével egyre nagyobb lehet a feszültség a kormánypárt berkein belül, hogy ilyen rövid idő alatt, ilyen módon sértegetik azokat a pécsieket, akiket inkább meggyőzniük kellene. Egyébként hazaárulózni azért sem szép dolog, mert az elmúlt 14 év alatt a Fidesz akkora bűnöket követett el az ország és a magyarság ellen, amit az ezeréves történelmünk alatt szinte senki. Elég csak körbenézni, soha nem látott szegénység, rekordinfláció, egészségügyi válság uralkodik az országban, az iskolák tanárhiánnyal küszködnek, eközben a fideszes nagyurak jókat nevetve dőzsölnek az emberek nyomorúságán.

A kérdés költői: Nem ez a hazaárulás?