Fürj Csaba célja: Élhetőbb, biztonságosabb Kertváros

2024. szeptember 6. 11:05 2024. szept. 6. 11:05

Szeptember 22-én időközi választást tartanak a 15-ös számú kertvárosi egyéni választókerületben, mivel június 9-én szavazategyenlőség alakult ki. Négy jelölt méretteti meg magát, köztük Csaba Fürj, aki a jelenlegi képviselőként az „Eleven Kertváros” programjával indul. Programjában a közbiztonság javítása, a zöld- és infrastrukturális fejlesztések bővítése, valamint a varjúprobléma csökkentése áll a középpontban. Fürj Csabával a Pécsma készített interjút.

– Az elmúlt öt évben, Péterffy Attila polgármester és a helyiek közreműködésével jelentős fejlesztések történtek – nyilatkozta a lapnak Fürj Csaba. – Új utakat újítottunk fel, parkolókat és gyalogátkelőhelyeket létesítettünk. Térfigyelő kamerákat telepítettünk a biztonság érdekében, bővítettük a játszótereket, valamint új buszvárót és kutyafuttatót építettünk. A Melinda-parkot pedig egy igazi gyöngyszemmé alakítottuk.

Fürj kiemelte, hogy a körzet lakói aktívan részt vettek a fejlesztésekben, és számos ötlettel járultak hozzá a „Dönts Velünk!” programhoz.

– Rendszeresen tartottunk kapcsolatot a helyiekkel fórumokon, eseményeken és az utcán, így az itt élők mindig megosztották velem javaslataikat és problémáikat – mondta Fürj Csaba. – Ez alapján alakult ki az „Eleven Kertváros” program, amely a következő időszak célkitűzéseit foglalja magában.

A program egyik kiemelt része a varjak által okozott gondok környezetbarát megoldása. Fürj egy átfogó akciótervet dolgozott ki a Biokommal együttműködve, civil szervezetek és lakóközösségek bevonásával. Az akcióterv része a szemléletformálás, zárható kukák használata és ragadozómadaras riasztás alkalmazása. A végrehajtás már elkezdődött, de Fürj hangsúlyozta, hogy mindenki türelmére és részvételére szükség lesz a sikerhez.

Fürj Csaba hozzátette: ha újra bizalmat szavaznak neki, elsőként a Melinda utcában folytatódik az útfelújítás. Új okoszebra építését tervezi a Nagy Imre utcában, és további járdaszakaszok akadálymentesítését. Évente több száz méter járda aszfaltozását tervezi megújítani. Külön figyelmet fordít a közbiztonságra, és szeretne létrehozni egy Pécs-keletihez hasonló közbiztonsági központot a kerületben. Zöldítés terén pedig sövényeket kíván telepíteni a por- és zajcsökkentés érdekében.

– Továbbra is támogatni fogom a városvezetés célkitűzéseit – zárta gondolatait Fürj Csaba. – Fontosnak tartom a panelházak lakóközösségeit támogató TÁRS-program folytatását, és elengedhetetlen, hogy folytassuk az adócsökkentési programot, miután az előző városvezetés megterhelte a helyi cégeket és családokat. Most, hogy közösen visszafizettük a Fidesz által felhalmozott adósságot, mindent meg kell tennünk, hogy ne vezessék újra csődbe a várost.

 

Forrás: Pécsma