Gázszivárgás miatt szerdán lezárják a Jurisics Miklós utca egy részét

2020. november 3. 17:07 2020. nov. 3. 17:07

Egy szivárgó gázvezetékszakaszt fog szerdától kijavítani az E.ON, emiatt reggel 8:30-tól teljes szélességében lezárják a Jurisics Miklós utcának a Fejér Lipót utcától északra található szakaszát a Hotel Hunyor előtt. A buszok is módosított útvonalon fognak közlekedni. A Diósi úton is lesz lezárás a hét második felében, ott áramhálózati fejlesztés miatt.

Az E.ON közleménye szerint november 4-én, szerdán reggel 8:30-tól teljes szélességében lezárják a Jurisics Miklós utca Fejér Lipót utcától északra fekvő szakaszát (a Hotel Hunyor előtt), ugyanis egy gázszivárgást fognak kijavítani. A teljes lezárásra a közlés szerint várhatóan november 9., hétfő hajnalig kell számítani, onnantól pedig a burkolat teljes helyreállításáig félpályás lezárással kell számolni.

"A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A munkavégzés ideje alatt gázszünetre egy 4 lakásos társasház esetében kell rövid időre számítani, az érintetteket az E.ON közvetlenül értesítette" - olvasható a közleményben.

Az érintett szakaszon közlekedő autóbusz-járatok (31, 32, 32Y, 34Y, 35Y, 36, 932) terelőútvonalon fognak közlekedni a Tüke Busz Zrt. közlése szerint az alábbi módon:

31-es vonal Tettye, Havihegyi út felé: Barbakánig változatlan, majd a Székely Bertalan út – Angster József utca – (Szkókó forduló) – Csillagvirág utca útvonalon közlekedik.
Kimaradó megállók: Damjanich utca, Szőlőskert, Jurisics Miklós utca, MTA-székház.
31-es vonal Főpályaudvar felé: az MTA-székház megálló után a Bornemissza Gergely utcán keresztül közlekedik.
Kimaradó megálló: Jurisics Miklós utca

32-es, 32Y és 932-es vonal: az MTA-székház megálló után a Bornemissza Gergely utcán keresztül közlekedik.
Kimaradó megálló: Jurisics Miklós utca

36-os vonal Bálicstető felé: Barbakánig változatlan, majd a Székely Bertalan út – Angster József utca útvonalon közlekedik.
Kimaradó megállók: Damjanich utca, Szőlőskert, Jurisics Miklós utca, MTA-székház. A járat a terelőútvonalon minden megállóban megáll.
36-os járat Főpályaudvar felé: az MTA-székház megálló után a Bornemissza Gergely utcán keresztül közlekedik.
Kimaradó megálló: Jurisics Miklós utca

34Y és 35Y vonal a Szanatórium felé: a Barbakánig változatlan, majd a Székely Bertalan út – Angster József utca – Csillagvirág utca útvonalon közlekedik.
Kimaradó megállók: Damjanich u., Szőlőskert, Jurisics M. u., MTA-székház.
34Y és 35Y vonal a Főpályaudvar felé: a járat az MTA-székház megálló után a Bornemissza Gergely utcán keresztül közlekedik.
Kimaradó megálló: Jurisics Miklós utca

Lezárás a Diósi úton

November 4-6. közt reggel 8 és délután 16 órák között a Diósi út Bokor utca és Mészkemence utca közötti szakaszát is lezárják, itt az E.ON áramhálózati fejlesztési munkákat fog végezni. November 3-án délutántól emiatt forgalomba helyezik a Zsolnay Vilmos út, Diósi út és Mathiász János utca csomópontját (amelyet még október elején zártak le), így a Bokor utca a Zsolnay Vilmos út irányából újra közvetlenül is megközelíthetővé válik.

 

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CC0

Forrás: Pécsi STOP