Gyász: őszre talán kész lehet a Horvát Színház

2017. május 31. 14:27 2017. máj. 31. 14:27

Decsi István pécsi fideszes alpolgármester a legutóbbi közgyűlésen arról beszélt, hogy pótmunkák miatt őszre tolódik a Pécsi Horvát Színház átadási határideje. Eredetileg 2014 őszére kellett volna elkészülnie a teátrum felújításának és bővítésének.

Tovább csúszik a Pécsi Horvát Színház felújítása és bővítése, az eredetileg 2014 áprilisában indult munkálatoknak az eredeti tervek szerint még annak az évnek az őszén el kellett volna készülniük.

Ennek három éve, azóta jó másfél évre le is állt a beruházás, az eredeti kivitelezőt kitették, az állam adott a projektre plusz bruttó 100 milliót, meg az önkormányzat is bedobott még a kalapba 170 milliót, az eredeti bruttó 600 millió forint mellé.

Idén egy ideig abban lehetett reménykedni, hogy májusra elkészül a színház, erről beszélt ugyanis még tavaly év végén a fideszes kulturális bizottsági elnök is.

Mikor eljött május 11. - ez volt ugyanis elviekben a véghatáridő -, akkor derült ki, hogy még sehogy sem áll a projekt. Ezt az önkormányzat később meg is erősítette, a városvezetés arra hivatkozott, hogy az előző kivitelező miatt van csúszás.

Akkor még nem tudták megmondani az önkormányzatnál, hogy a csúszás miatt kell-e módosítani a nyári véghatáridőt.

A május végi közgyűlésen azonban kiderült, hogy igen.

Decsi István fideszes alpolgármester ugyanis Kunszt Márta DK-s képviselő kérdésére azt válaszolta a pecsma.hu cikke szerint, hogy "olyan pótmunkákra van szükség, amelyek őszre tolják a teátrum átadásának határidejét."

A Pécsi STOP megkereste az önkormányzatot, ha válaszolnak, újra jelentkezünk.