Gyorsított ütemben fog haladni a Siklósi úti fejlesztés a dugók miatt

2023. október 3. 11:38 2023. okt. 3. 11:38

Mint ismert, az utóbbi évek egyik legnagyobb állami víziközmű-fejlesztése zajlik városunkban. Ennek keretében Aranyosgadány, Bicsérd, Kökény, Szalánta és Zók települések teljeskörű, valamint Kozármisleny és Pécs egyes utcáinak csatornázása zajlik - hívja fel a figyelmet sajtóközleményében a Pécsi Önkormányzat.

A beruházás a legnagyobb fennakadást a közlekedésben a Siklósi úton, az Északmegyer dűlői csomópontnál okozza. Szeptember 28-a óta a belváros felé közlekedők csak egy sávot használhatnak, ami a reggeli csúcsforgalomban jelentősen igénybe veszi sok pécsi türelmét.

 

Pécs város vezetése egyeztetett az állami beruházás kivitelezőjével. A cég tájékoztatása szerint nemcsak hosszított műszakban, de hétvégén is dolgoznak a területen. Arról biztosították Pécs önkormányzatát, hogy a tervezet 3-3,5 hét helyett a várakozásaik szerint rövidebb idő alatt befejezik a kivitelezést.

 

 

A beruházást az állam végzi, és a környező települések fejlődését szolgálja. Mégis városunk lakóitól igényel türelmet, hiszen Pécs a régió és a térség központja.

Köszönjük a megértésüket!

- zárul a közlemény.

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata