Polt Péter utasítására vizsgálják Vári Attila hamis tanúzási ügyét

2019. október 10. 15:45 2019. okt. 10. 15:45

Feljelentésként értékelte Polt Péter legfőbb ügyész Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes kérdését arról, hogy miért nem indult nyomozás Vári Attila ellen, akiről kiderült, hogy nem épp szavahihető módon beszélt a bíróságok előtt. 

Mint ismert, a Népszava számolt be arról több cikkben az elmúlt napokban, hogy Vári Attila - aki a pécsi Fidesz polgármesterjelöltje - egy verekedési ügyben nem bizonyult szavahihetőnek sem az elsőfokú, sem pedig a másodfokú bíróság előtt.

Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes ennek kapcsán kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy miért nem indult hamis tanúzás miatt Vári ellen eljárás. 

Erre válaszolt Polt Péter ugyancsak írásban, amely az ügyészség honlapjára is kikerült. Polt szerint Harangozó kérdését feljelentésként kell értékelni, amit meg is küldött a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

A legfőbb ügyész válaszol - Fotó: Pécsi STOP

Frissítés: közleményt adott ki a Legfőbb Ügyészség

Közleményben cáfolta pénteken a Legfőbb Ügyészség, hogy Polt Péter, a vádhatóság vezetője eljárást kezdeményezett Vári Attila, a kormánypártok pécsi polgármester-jelöltje ellen, az MTI pedig mintegy fél évtized után leírta lapunk nevét.

Ennek kapcsán csak annyit tudunk mondani: cikkünkben nem azt írjuk, hogy Vári Attila ellen, hanem hogy hamis tanúzási ügyében. Csak mondjuk.
 

    

Forrás: Pécsi STOP