Hamístatlan téli idővel robban be a december - Röpködő mínuszok és köd, mutatjuk, milyen idő várható a héten

2020. december 1. 07:17 2020. dec. 1. 07:17

Igazi, hamístatlan téli idővel köszönt be a december. Köddel tarkított a reggel, a mínuszok pedig csak úgy röpködnek.

Kedden az ország keleti felén számíthatunk több napsütésre, a Dunántúlon viszont több felhő lehet az égen, de számottevő csapadék nem várható, csupán egy-egy helyen fordulhat elő hószállingózás, esetleg jelentéktelen hózápor.

Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a délkeleti szél. Reggelre többfelé pára, köd, illetve zúzmarás köd képződhet. Hajnalban -1, -7 fokot mérhetünk, de a havas, derültebb tájakon -10 fok köré is lehűlhet a levegő. Napközben -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben, írja az Időkép. 

Mediterrán ciklon hoz vegyes csapadékot, ónos esőt

Szerdán délnyugat felől felhők érkeznek, az ország északkeleti harmadán lehet több napsütés. Csapadék ekkor még nem várható. Helyenként megélénkül a keleties szél. Hajnalban -2 és -10, kora délután 0 és 6 fok között alakulhat a hőmérséklet. Éjjel csapadék érkezhet nyugatra, főként ónos eső, helyenként hó, havas eső formájában.

Csütörtökön főként a Dunántúlon és délen várható csapadék, sokfelé esőre, havas esőre van kilátás, de reggel a Dunántúlon többfelé kell számítani ónos esőre, mely napközben az Alpokalján és a Bakonyban továbbra is jellemző lehet. A kissé szeles időben napközben -1, +8 fokot mérhetünk.

Péntektől tovább enyhül az idő az élénk, erős déli-délkeleti szélnek köszönhetően. Pénteken néhol még kisebb eső, zápor kialakulhat. Egyre többfelé mérhetünk majd 10, vasárnap helyenként már 13-15 fok körüli maximumokat.

Forrás: Időkép