Házkutatást nyert a Tüke Busz

2017. szeptember 22. 13:13 2017. szept. 22. 13:13

Úgy tudjuk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a gyanús Volvo-beszerzések miatt tartott házkutatást a Tüke Busznál. Szerencsére ez nem akadályozta meg a cég csapatát abban, hogy országos utaskapcsolati versenyt nyerjen Felsőtárkányban.

Egy kis házkutatás

A Pécsi STOP úgy értesült, hogy a rendőrök ismét házkutatást tartottak a pécsi buszos cégnél. Nem túl merész a feltételezés, hogy a roppant gyanús Volvo-beszerzések okán tehették ezt, ezúttal a Fejér megyei rendőrök. A büntetőügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség miatt rendelt el nyomozást még tavaly november 9-én. A büntetőügyben egy másik alkalommal már lefoglaltak „releváns iratokat”.

Megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Kommunikációs szolgálatuk azt válaszolta: a kérdéses ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság befolyással üzérkedés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Azt is leírták, hogy munkatársaik szeptember 20-án valóban végeztek nyomozati cselekményeket, azonban a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb felvilágosítást nem kaptunk.

Egy kis nyerés

Ám hogy véletlenül se hullhasson ránk a rosszmájúság vádja, meg hogy egy jó hírt is mondjunk: utaskapcsolati vetélkedőt nyert a Tüke Busz Zrt. és a Biokom Nkft. közös csapata. A háromfős team első helyezést ért el az I. Közúti Utaskapcsolati Dolgozók Országos Versenyén, melyet Felsőtárkányban rendeztek meg éppen a házkutatás napján és az azutánin.

„A vetélkedőre 11 csapat nevezett, közlekedési központok és a helyi menetrendszerinti személyszállítást végző cégek mutathatták be kiválóságukat és hasonlították össze tudásukat .A megmérettetésen Pécs bizonyult a legjobbnak, a háromfős csapat kimagasló szereplésével az első helyezésért járó vándorkupát hozhatta el” – írja a Tüke Busz közleményében.

Gratulálunk!