Hiába próbálkozott a Fidesz és Kővári, az Ítélőtábla is átengedte a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeit

2019. szeptember 10. 14:52 2019. szept. 10. 14:52

Nem jött be a nagy trükk a Fidesznek, a Pécsi Ítélőtábla a Mindenki Pécsért Egyesület azon öt jelöltjét választhatónak ítélte, akik ellen Kővári János és a kormánypárt nyújtott be kifogást. Így a szavazólapokon biztos szerepelhet Péterffy Attila, Ágoston Andrea, Fogarasi Gábor, Nyőgéri Lajos és Sík László Lajos is.

Mint ismert, a Fidesz-KDNP és a velük pártszövetségben induló Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) több körben próbálta ellehetetleníteni a Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltjét és négy képviselőjelöltjét azzal az indokkal, hogy megtévesztik a választókat. 

Miután Kővári János ÖPE-vezér a helyi és a területi választási bizottságokról is lepattant beadványaival (a Fidesz beadványai pedig már a területi választási bizottság előtt elvéreztek), a fideszes főcivil a Pécsi Ítélőtáblához fordult szeptember elején

A most meghozott végzések szerint a Pécsi Ítélőtábla úgy látta, Kővári kifogásai nem állják meg helyüket, így Péterffy Attila polgármesterjelöltet, valamint Ágoston Andrea, Fogarasi Gábor, Nyőgéri Lajos és Sík László Lajos képviselőjelölteket nyilvántartásba vehetik, azaz az őszi önkormányzati választáson mint a Mindenki Pécsért Egyesület aspiránsai szerepelhetnek a szavazólapokon. A Pécsi Ítélőtábla mindannyiuk esetében a Területi Választási Bizottság korábbi végzéseit hagyta helyben.

Forrás: Pécsi STOP