Idén is lesz karácsonyi ételosztás a pécsi rászorulóknak, csak kicsit másképp

2020. december 14. 12:01 2020. dec. 14. 12:01

A járványhelyzet miatt sajnos nem tudják megszervezni a szokásos "Tele puttony-Tele tál" jótékonysági ételosztást, ezért más módon segítenek a pécsi önkormányzati képviselők.

Valószínűleg több ételosztás is lesz Pécsett, ami egy igazán jó hír ebben a nehéz időszakban. 

A pécsi Demokratikus Koalíció is szervezz egy eseményt, hozzánk eljuttatott közleményükben ez áll: 

Auth István önkormányzati képviselőnk a járvány miatt éttermét hónapokkal ezelőtt bezárta. A kihasználatlan konyhai kapacitást felajánlotta a Heti Betevő nevű szervezetnek, amely eddig kéthetente főzött, és juttatott el egytálételt szűkölködő családoknak. A szervezet kapott 500 ezer Ft-t az önkormányzat civil keretből, így lehetőségük nyílt arra, hogy a téli hónapokban hetente főzzenek a rászorulóknak.

A napokban fiatal "influencerek" keresték fel a DK képviselőit, hogy szeretnének karácsony előtt jótékonysági akciót szervezni. Ennek az akciónak a keretében tartós élelmiszereket, cipősdoboz ajándékokat, gyermekruhákat gyűjtenek, melyeket karácsony előtt kiosztanak a rászorulóknak.

Ehhez az akcióhoz csatlakozik a DK pécsi szervezete

December 19-én szombaton 9 és 15 óra között várják a csatlakozni kívánok felajánlásait a Pécs Megyeri út 46. sz. alatt, Megyeri-Mártírok sarok, volt Flamingó étteremben.. 

Az összegyűjtött ajándékokat kiviszik a rászoruló családoknak, illetve másnap, december 20-án az ételosztáson adják át az érintetteknek!

Amennyiben kérdésük van, vagy ajánlani szeretnének olyan családot, akinek szüksége lenne valamire, akkor a karacsony@dkpecs.hu címen jelezzék. A megvalósításában számítunk most Önökre is -zárják közleményüket.