Ismert író és barlangász tanár a Mindenki Pécsért Egyesület újabb két jelöltje

2019. augusztus 10. 14:28 2019. aug. 10. 14:28

Újabb két jelöltjét mutatta be a Mindenki Pécsért Egyesület független polgármesterjelöltje a Facebookon. Az egyik jelölt a közoktatásban dolgozó tanár, aki barlangász és tájfutó is, míg a másik jelölt egykor Pécs egyik legjobb helyét vitte, de könyveivel is ismertté vált. 

A szombat sem múlhat el a Mindenki Pécsért Egyesület képviselőjelöltjei nélkül, Péterffy Attila független polgármesterjelölt a Facebookon mutatta be az 5-ös (Mecsekoldal, Szkókó, Bálicstető) és 6-os választókörzetekben (Budaiváros, Tettye) induló aspiránsokat. 

(Az 1-es és 2-es körzet jelöltjeiről ebben, míg a 3-as és 4-es körzet jelöltjeiről ebben a cikkben írtunk bővebben.)

Az 5-ös körzetben Topán László vállalta a megmérettetést, róla a következőket lehet olvasni Péterffy bejegyzésében:

"Laci 39 éves, kétgyermekes családapa. Tanár, pedagógusként dolgozik a közoktatásban. Életének jelentős részét az teszi ki, hogy gyermekeink ismereteit gazdagítja, tudásukat gyarapítja. Önálló gondolkodásra, cselekvésre és együttműködésre tanít az iskolában. Így ő már felelősséget vállal a pécsiekért, a jövő nemzedékéért. Most a nagyobbak felé fordul a figyelme. A polgárok, a városlakók felé. Őket is szeretné bevonni a demokrácia, az egészséges és környezettudatos életmód ismereteibe. Tanítani őket és tanulni tőlük, velünk együtt, a pécsiekkel.

Tájfutó, barlangász és természetjáró. Ismeri a körülöttünk lévő természet szépségeit, és óvja is azokat. Nem sok hely található a Mecsek erdeiben, amit ő ne ismerne."

A 6-os körzetben az öt gyermekes tüke Horváth Tamás indul, akit lehet, hogy többen ismernek "Petőfiként", az egykori Dante megálmodójaként, aki az utóbbi években regényírásban is jeleskedik. Róla a következőket lehet olvasni:

"Tamás már az egyetemi évei alatt irodalmi újságot alapított és szerkesztett, később négy éven keresztül volt a pécsi Jelenkor folyóirat munkatársa. Tíz éven keresztül vezette a kultikussá vált Café Dante kávéházat, mely azóta is hiányzik a város vendéglátós és kulturális térképéről. Az utóbbi években több pécsi étteremben, valamint Hollandiában egy komphajón dolgozott szakácsként. Ezután történt az ominózus eset, amikor kirúgták az “elvtársak” a pécsi Református Gimnázium iskolai konyhájáról, miután beszédet mondott egy civil tüntetésen.'

- olvasható a bejegyzésben.

Péterffy Attila mindkét jelöltet támogatásáról biztosított a bejegyzéseiben, és egyúttal arra kérte a pécsieket, hogy az október 13-ai önkormányzati választáson szavazzanak a Mindenki Pécsért Egyesület aspiránsaira.

Forrás: Pécsi STOP