Ismét karanténba került egy csoport a Testvérvárosok terei óvodában a koronavírus miatt

2020. október 21. 16:53 2020. okt. 21. 16:53

Újfent járványügyi megfigyelés alá helyeztek egy teljes csoportot a Kertvárosi Óvoda Testvérvárosok terei intézményében - közölte szerda délután a pécsi önkormányzat.

Múlt csütörtökön írtuk meg, hogy egy gyermeknek és egy dolgozónak lett pozitív a koronavírus-tesztje a Kertvárosi Óvoda Testvérvárosok téri tagóvodában. Az önkormányzat mostani közleménye szerint az igazolt tesztjüket követően két csoport került karanténba. 

Ma derült ki viszont, hogy a múlt hét közepén hatósági karanténba került egyik munkatársnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. A mostani újabb fertőzés miatt a nemrég újraindult csoport minden tagját ismételten járványügyi megfigyelés alá helyezték.

A közlemény kitér arra is, hogy a Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájának újabb 3 munkatársáról igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus fertőzést. Ebben az óvodában hétfőtől rendeltek el hatósági karantént, akkor a tagóvoda 13 munkatársa, a központi intézmény 2 dolgozója és egy 21 fős csoport került járványügyi megfigyelés alá.

A 3 új fertőzött kontaktkutatása eredményeként 4 további dolgozó, valamint egy újabb, 17 fős csoport került karanténba. A hatóság rendelkezése értelmében mindkét óvodai csoport járványügyi megfigyelése október 26-áig fog tartani.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP