Király utcai üzletet árul a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.

2019. április 30. 11:11 2019. ápr. 30. 11:11

Vágják az aranytojást tojó tyúkot. Felkészül az aranyhal.

Eladó utcai bejáratos üzlethelyiség – egyebek mellett ezt az ingatlant hirdeti a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. egy erre szakosodott honlapon. Az üzlet a Király utca 3. szám alatt van, gyakorlatilag az egykori Dóm Pizzériától szabadulna az önkormányzat vagyonkezelője, a kikiáltási ára 44 millió forint.

Önmagában nem ördögtől való városi ingatlant eladni, de azért a Király utca elején lévő étterem kimondottan az aranytojást tojó tyúk kategória. Kifejezetten az az ingatlan, ami a bérleti díjból elég hatékonyan megtermeli ezt a pénzt.

Neve elhallgatását kérő ingatlanos is értetlenül áll az eset előtt. Megerősítette azt az információnkat, hogy a város önkormányzata vagy vagyonkezelő cége a szűken vett belvárosban – és ha valami, akkor ez az – nem értékesít üzleti ingatlanokat, sőt, nem is olyan rég még inkább vételi szándékkal lépett fel. Annál is inkább érthetetlen a szándék, mert havi 500 ezer forint alatt aligha lehet ilyen üzletet bérelni, ami 10 év távlatában 60 milliós bevételt jelent, jóval többet, mint az étterem kezdő ára.

A városi vagyonhasznosító mégis az eladás mellett döntött, ami kissé kétségbeesett lépésnek tűnik - vagy valami más van mögötte, és kissé hasonló ügylet lehet belőle, mint a bőrklinikáé. Azt sem lehet pontosan tudni, hogy a fideszes városvezetés önálló döntése volt, hogy megválik az igen előnyös helyen lévő ingatlantól és az árát belecsorgatja Pécs feneketlen költségvetésébe, vagy az önkormányzat minden lépését árgus szemekkel felügyelő államkincstári biztosé. Mindenesetre a városvezetéshez fordulunk kérdéseinkkel.

Forrás: pecsistop.hu