Kóbor: "a Kétfarkú Kutya Párt is megszerezte az LMP-szavazók egy részét"

2019. augusztus 13. 10:36 2019. aug. 13. 10:36

Kóbor József, az LMP frissen előtermett pécsi polgármesterjelöltje adott interjút, amelyben többek közt arról beszélt, miért nem állt be a pécsi ellenzéki összefogásba az LMP, és hogy kinek köszönhető a párt siralmas EP-választási szereplése.

Kóbor József, az LMP polgármesterjelöltje adott hosszú interjút az Azonnali.hu-nak a jelöltségéről, amelyben sok érdekességet mondott. 

Állítása szerint a május végi EP-választásig ők is benne voltak a pécsi ellenzéki összefogásban a maguk módján, de aztán az eredmények alapján a DK és a Momentum borított mindent.

Ez az interjúban így olvasható (vastagon szedve az Azonnali.hu kérdéseit lehet olvasni, dőlttel Kőbor József válaszait):

"Ezek szerint az EP-választásig volt a többi párttal egy megállapodása a helyi LMP-nek, hogy beáll az együttműködésbe, amit május 26-a után felborított a DK és a Momentum?

A Momentum hallgatott erről, nem tudom, ők mit mondtak. De az teljesen nyilvánvaló, hogy ők az LMP választóira hajtanak, miközben a Kétfarkú Kutya Párt is megszerezte az LMP-szavazók egy részét. Ez azért is fájdalmas, mert ez nem nekünk helyben, hanem a párt országos politikájának volt köszönhető.

Ez Keresztes László Lóránt kritikája? Elvégre ő pécsi; ha így pártelnökként még Pécsen sem tudja a pártját felhúzni, akkor vele van a baj, nem?

Másról beszélünk. Keresztes László Lóránt az országgyűlési választás után lett pártelnök...

Igen, ő vitte le hétről két százalékra az LMP-t.

Nem ő vitte le.

A megválasztása előtt hét százalékon állt az LMP, a lemondásakor meg kettőn.

Ez igaz, csak lássuk emellett azt az ámokfutást is, amit Hadházy Ákos, Szél Bernadett és mások csináltak. Ezzel kezdődött a lejtmenet. Nyilván az országos pártvezetés közös felelőssége, hogy ezt nem tudták megállítani."

Kóbor az interjú további részében arra is kitért, hogy nekik - LMP - Péterffy Attilával az ellenzéki polgármesterjelölttel a kezdetektől fogva problémájuk volt, mert szerintük hozzá is köthető a pécsi hőerőmű biomassza-tüzelésű programja, ami fakivágásokkal járt. Ekkor még az LMP annyiban támogatta Péterffy jelöltségét, hogy nem indított ellene aját jelöltet. Ám Kóbor szerint az EP-választás után az ellenzéki összefogásban résztveők azt kérték, hogy az LMP is pártlogóval együtt támogassa Péterffyt. 

Kóbor arról is beszélt, hogy az LMP nagyon kevés választókerületet kapott volna a közös ellenzéktől, és őt is a listán hátra sorolták volna. És az LMP azt is kétségesnek tartotta, hogy az ellenzéki összefogás mennyire hitelesen tudja képviselni a zöld politikát. 

A teljes interjút itt lehet elolvasni:

A különindulás a normális ügymenet - a pécsi LMP-s polgármesterjelölt az Azonnalinak

Mit szól hozzá, hogy az indulásával az LMP-t megint kikiáltják Fidesz-bérencnek? Elfogadna-e tanácsokat a mostani, fideszes polgármestertől? Ki a nagyobb balek, a fideszes jelölt, vagy ő? A közös ellenzéki jelölttel szemben is elinduló LMP-s pécsi polgármesterjelölt, Kóbor József elmondja az Azonnalinak, mi értelme elindulnia. Nagyinterjú.

 

Forrás: Pécsi STOP/Azonnali.hu