Kormányinfó: elvi szándéknyilatkozat van egyelőre az új pécsi stadionról

2020. május 21. 12:39 2020. máj. 21. 12:39

Konkrét döntés még nincs, ezt Gulyás Gergely miniszter mondta el a csütörtöki Kormányinfón.

A május 21-ei, csütörtöki Kormányinfón merült fel az új pécsi stadion ötlete - olvasható az Index cikkében

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az ügy kapcsán azt mondta a cikk szerint, hogy konkrét döntés nincs, elvi szándéknyilatkozatról van szó.

Mint ismert, az utóbbi napokban Hargitai János KDNP-s mohácsi országgyűlési képviselő mondta el azt a PécsiÚjság.hu-nak, hogy mivel a PMFC felkerült az NB II-be, így megkérdezte Orbán Viktort az új pécsi stadionról, aki pozitívan állt az ötlethez. 

Az új stadionra azért lenne szükség, mert jelenleg nincs olyan stadion Baranyában, amely teljes mértékben meg tudna felelni az NB II. és az annál magasabb szintű meccsek rendezéséhez szükséges feltételeknek. 

Hargitai János szerint ráadásul a járványhelyzet után egy ilyen beruházás - amely akár nemzetközi szintű sportrendezvényeket is be tudna fogadni - jót tudna tenni a baranyai és pécsi gazdaságnak is. 

Pécsen már a 2010-es évek elején is szó volt egy új stadionról, ám végül a kormány két körben visszavonta a beruházásra elkülönített egymilliárd forintot, miközben a PMFC is kiesett az NB I-ből. Hargitai János a kiesés után mondott le egyesületi elnöki posztjáról - írtuk korábbi cikkünkben

A Pécsma.hu önkormányzati forrásokra hivatkozva arról írt, hogy ha tényleg kormányzati hátszelet kap a projekt, akkor helyszínként a volt Bőrgyár-pálya (Várkonyi Ferenc utcai sporttelep) látszik a legjobb döntésnek, amely a PVSK kezelésében van.

Forrás: Pécsi STOP/Index