Koronavírus-segélyalapot hozott létre a pécsi önkormányzat

2020. március 23. 15:55 2020. márc. 23. 15:55

Koronavírus-segélyalapot hozott létre a pécsi önkormányzat, ahová a járvány megfékezésére tett erőfeszítéseket segítő adományokat várják – jelentette be hétfőn Péterffy Attila polgármester. A városvezető egyúttal arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy szerdán online városinfót tart, amire már most várja a kérdéseket.

"Igyekszünk minden feltételét megteremteni annak, hogy a járványnak leginkább kitett korosztály, a pécsi idősek az otthonukban maradhassanak"

– kezdődik a polgármester által szignózott közlemény. Felidézi, múlt pénteken indult útjára a PAPI (Program A Pécsi Idősekért), amelynek keretében élelmiszert, gyógyszert és postai küldeményeket szállítanak az egyedül élő idős pécsiek otthonába.

Péterffy sorai szerint ez komoly feladatokat ró a szociális intézményrendszerre, a városi cégek esetében pedig arra kell különösen figyelni, hogy az alapvető szolgáltatások a járvány ideje alatt is zökkenőmentesen működjenek. A közlemény szerint szinte beláthatatlan, hogy mi vár a következő hetekben a városi egészségügyi intézményrendszerre.

"Több pécsi polgárban és cégben felmerült az igény az elmúlt napokban, hogy ha lehet, támogatnák az erőfeszítéseinket, a PAPI-t, vagy éppen a városi cégek, intézmények részére fertőtlenítőszer és védőfelszerelés vásárlását. Vannak cégek, amelyek már konkrét összeget is felajánlottak a célra. Annak érdekében, hogy ennek szervezett formában megteremtsük a lehetőségét, március 23-a, hétfőn egy koronavírus segélyalapot hoztunk létre"

- folytatódik a kommüniké. A felajánlásokat az alábbi számlaszámra várják

10024003-00336255-00001537

A közlemény szerint utaláskor a közlemény rovatban meg kell jelölni, hogy milyen célra szánja a küldött összeget (PAPI, fertőtlenítőszer-védőfelszerelés, esetleg egyéb). A fenti számlaszám március 24-e, kedd 12 órától él.

Jön az online városinfó

A hétfői közlemény szerint Péterffy Attila a jövőben online városinfókon fog tájékoztatást adni a koronavírus-helyzetről. A kérdéseket már most várja Facebook-oldalán, csetüzenetben, illetve a fogadoora@peterffyattila.hu email-címen, melyeket anonim módon kezelnek. A kérdéseket március 25-én délelőtt 10-ig lehet küldeni. A kérdésekre aznap 14 órakor élő Facebook-videóban válaszol Péterffy Attila a közösségi oldalán.

Forrás: Pécsi STOP