Kosárakadémia: még mindig nincs meg a kivitelező

2016. szeptember 19. 18:23 2016. szept. 19. 18:23

Az ígéretek szerint 2015 őszére elkészült volna a Nemzeti Kosárlabda Akadémia a Pécs Pláza szomszédságában, a valóság szerint 2016 szeptember közepéig még a közbeszerzési eljárást sem sikerült lefolytatni.

Még a nyáron írtuk, hogy egyelőre nem tudni, hogy mikorra is készül el a már tavaly őszre megígért Nemzeti Kosárlabda Akadémia, vagy ahogy sokan emlegetik, a Rátgéber-akadémia Pécsett.

Az akadémia építését nagy csinnadrattával harangozták be még 2014-ben, helyszínén, a volt pécsi szennyvíztelepen még Páva Zsolt is mosolyogva bontotta a falat.

Ennek ellenére még 2016 szeptember közepén sem magasodik a Pécs Plázával átellenes területen a bruttó 3850 négyzetméter beépített alapterületű sportcsarnok, valamint a kiszolgáló létesítménnyel együtt 1869 négyzetméter alapterületű kollégium.

Még 2015 novemberében megjelent a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a Nemzeti Sportközpontok nyílt közbeszerzésen keres kivitelezőt a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportcsarnokának és kollégiumának építésére, december 21-ig várták az ajánlatokat.

Idén júniusban érdeklődtünk a Nemzeti Sportközpontoknál, ahol megtudtuk, hogy a beruházás kapcsán indult közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult, az új közbeszerzési eljárás szakmai előkészítése jelenleg is zajlik, a kivitelezés egy sikeres és eredményes eljárás után kerülhet ütemezésre.

Szeptember közepén újfent tájékoztatásért fordultunk a Sportközpontokhoz. Ebből annyit sikerült megtudni, hogy a Nemzeti Kosárlabda Akadémia beruházással kapcsolatos új közbeszerzési eljárás előkészítése, indítása folyamatban van. A nyílt közbeszerzési eljárás alapján, a kivitelezői vállalkozási szerződés aláírására még ez évben sor kerülhet - áll a válaszban.