Lemondta a pécsi önkormányzat a március 15-i ünnepséget a koronavírus miatt

2020. március 9. 12:09 2020. márc. 9. 12:09

Közleményben jelentette be hétfő délelőtt a pécsi önkormányzat, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt nem tartja meg a március 15-i ünnepséget.

"Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindennél fontosabbnak tartja a pécsiek egészségét és biztonságát. Ezért a város vezetése úgy döntött, hogy nem tartja meg Pécs március 15-ére meghirdetett ünnepségét, programjait, és ugyanezen okból az aznapi díszhangversenyt is lemondja.

A koronavírus terjedésével összhangban az ország mind több pontján hoznak meg hasonló intézkedéseket, úgy gondoljuk, hogy a mostani helyzetben ez a helyes döntés. Pécs önkormányzata ezúton is kéri a pécsi polgárok megértését"

- írták. Az önkormányzat már február végén rendkívüli intézkedéseket hozott a vírusfenyegetettség miatt, kézfertőtlenítőkkel látták el a városi cégeket, intézményeket.

A Tüke Busznál is fokozottan ügyelnek a higiéniára, folyamatosan zajlik a pályaudvarok és a buszok fertőtlenítő takarítása, kézfertőtlenítőket szereltek fel a társaság összes épületében és a végállomásokon, valamint pumpás kézfertőtlenítőket osztottak ki azokon a helyeken (ügyfélszolgálat és bérletpénztárak), ahol az automata adagolok felszerelése nem volt lehetséges.

Kilenc igazolt fertőzött van jelenleg Magyarországon

Magyarországon jelenleg kilenc embert diagnosztizáltak koronavírussal, Pécsett múlt pénteki állás szerint négy embert tartottak elkülönítőben vírusgyanúval. Utóbbi ügyben ismét érdeklődtünk a járvány kapcsán illetékes Operatív Törzsnél, akik hétfőn, számunkra kicsit érthetetlen okból a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz irányítottak minket. Megkerestük a kormányhivatalt, amint kapunk választ, közöljük.

Forrás: Pécsi STOP