Magyar Hang: elszívja a fiatal rendőröket a paksi bővítés

2019. február 22. 12:00 2019. feb. 22. 12:00

Egyre több fiatal rendőr/rendőrségnél dolgozó közalkalmazott hagyja ott a pályát és megy el biztonsági őrnek, mivel fizetésük többszörösét kereshetik meg így - értesült a Magyar Hang.

A lap információi szerint az egyik vonzó terület a paksi atomerőmű-bővítés, itt rengeteg fegyveres őrre van szükség, képzésük jelenleg is zajlik. A Magyar Hang úgy tudja, a jelenleg kiképzésen részt vevő csoport tagjai szinte egytől egyig rendőrségen dolgozott korábban. A váltás oka a lap szerint prózai:

egy járőr itt biztonsági őrként háromszor annyit vihet haza, mint amennyiért egyenruhában gürizett, plusz egy diplomás, több éves szolgálati idővel bíró tiszt is csak feleannyit kap, mint amennyiért a beruházásnál keresne.

A lap kereste az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot, mivel úgy értesült, egy év alatt hozzávetőlegesen negyvenen távoztak az állományból, de nem kapott érdemi választ.

Akadozó utánpótlás

A Népszava pénteken arról írt, akadozik a rendőrök utánpótlása, az elmúlt években drasztikusan csökkent a rendészeti szakközépiskolába jelentkezők száma. A cikk szerint míg a miskolci rendészeti szakközépiskolába 2010-ben még 2618-an jelentkeztek, 2018-ban már csak 640 volt ez a szám. Ez pedig 75 százalékos csökkenést jelent az elmúlt nyolc év tükrében.