Még a kivitelező sincs meg a Nemzeti Kosárlabda Akadémiához

2016. június 29. 18:39 2016. jún. 29. 18:39

Nem tudni, mikorra készül el a 2015 őszére megígért Nemzeti Kosárlabda Akadémia, még a kivitelezőt sem sikerült megtalálni a munkához.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémiának még 2014-ben ugrottak neki nagy lendülettel, a volt pécsi szennyvíztelepen még Páva Zsolt is bontotta PR-jelleggel a falat. Ekkor még azt mondták, hogy 2014 év végére zárulhat le a kivitelezők kiválasztása, 2015 őszére pedig állni fog a közel kétmilliárd forintos komplexum.

Elérkezett 2015 ősze, de az akadémiából nem lett semmi. Novemberben aztán Közbeszerzési Értesítőben megjelent, hogy a Nemzeti Sportközpontok nyílt közbeszerzésen keres kivitelezőt a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportcsarnokának és kollégiumának építésére, december 21-ig várták az ajánlatokat.

Azóta eltelt hét hónap, és még mindig nem érkezett meghívó az avatóra. Tavaly novemberben feltettük a kérdést, hogy talán csak 2017-re készülhet el a sportközpont. Mostanra ez a jelek szerint bizonyossá vált.

Néhány napja megkerestük a Nemzeti Sportközpontokat a témában, miután a honlapjukon a hónap közepén is az volt olvasható, hogy a kivitelezés várható befejezése idén augusztus.

Kíváncsiak voltunk a készültségi szintre, illetve arra, hogy ki nyerte a novemberben kiírt közbeszerzést, azaz ki építheti meg a bruttó 3850 négyzetméter beépített alapterületű sportcsarnokot, valamint a kiszolgáló létesítménnyel együtt 1869 négyzetméter alapterületű kollégiumot.

A válaszból kiderült, hogy a beruházás kapcsán indult közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult. Az új közbeszerzési eljárás szakmai előkészítése jelenleg is zajlik, a kivitelezés egy sikeres és eredményes eljárás után kerülhet ütemezésre. Röviden: senki nem tudja, hogy mikorra készül el a kosárakadémia, aminek érdemben neki sem álltak. Portálunk megkeresése nyomán a Nemzeti Sportközpontok frissítette a honlapját, így már ott is az olvasható, amit velünk közöltek.

A kosárakadémiát egyébként pont kedden említette meg Páva Zsolt a kertvárosi rendelőintézet kialakítása kapcsán tartott sajtótájékoztatón a városrészben készülő fejlesztések egyikeként.

A beruházást hirdető táblán is idén nyári dátum látszik, aszerint 2016. július 31-ig fejeződne be a kivitelezés második üteme.