Megdöbbentően őszinte szórólappal gurít Hári képviselő

2019. augusztus 13. 08:58 2019. aug. 13. 08:58

Elképesztően őszintén vall választási szórólapján újonnan kiszemelt körzete problémáiról Hári József. A fideszes képviselő, aki korábban széklete keményedési szokásairól megosztott Facebook-bejegyzésével vétette észre magát, azonban aggályait nem a várost 10 éve vezető kormánypárttal, vagy a körzet mostani fideszes képviselőjével, hanem a bajokat amúgy is látó választópolgárokkal osztja meg.

Hári József neve aligha cseng ismeretlenül: ő volt az a fideszes önkormányzati képviselő, aki 2018 kora tavaszán akkorát tolt a Facebookon széklete keményedési szokásairól, hogy munkáltatója, a Pécsi Tudományegyetem is elhatárolódott tőle.

Hári ma Kertvárosban képviselő, második ciklus óta a 17. körzetben. Nemrég egy szórólapnak látszó tárgyat posztolt Facebook-oldalán:

Ennek tanúsága szerint Hári otthagyja mostani körzetét, és a 17-es helyett a 8-asban indul, azaz Kertvárost Egyetemvárosra cseréli.

Halkan jegyezzük meg, ezt a körzetet a Fidesz színeiben valamivel könnyebb lehet ősszel megnyerni, mint a kertvárosit, és most vonatkoztassunk el attól, hogy 2014-ben – sok magyar városhoz hasonlóan Pécsett legalábbis - a narancs zászló alatt minden jelölt a mennybe ment. Hárin kívül még egy fideszes képviselő teszi át a székhelyét a városon belül: Csizmadia Péter ma a 15. körzetben képviselő, ősztől az 5-ikben szeretne az lenni.

No de, visszatérve Hári szórólapszerűségére van benne izgalom, és nem csak az, hogy a körzetében épült fel valószínűleg a kontinens legnagyobb rendelőintézete:

„Közbenjárásomra is épült meg az 50.000 főt számláló Kertvárosi Rendelőintézet.”

Hanem inkább az a féktelen őszinteség, amivel leírja reménybeli leendő körzete, egyébiránt lakóhelye gondjait.

„Ismerem a körzetem problémáit. Látom, hogy lehetne tisztább, gondozottabb, komfortosabb környezetünk. Látom, hogy a közbiztonság sem mindig kielégítő. Látom, hogy a lakóközösségek, embertársaink eltávolodnak egymástól.” És így tovább.

Na de ha ő látja, akkor a várost tíz éve irányító Fidesz miért nem látta eddig? Vagy ha látta, ide értve a körzet mostani, szintén fideszes képviselőjét, Őri alpolgármestert, akkor miért nem oldotta meg?

Vagy majd a következő tíz évben, amiben töretlenül hinni látszik a Várival új köntösbe csomagolt jobboldal? Majd pont most lesz minden más és sokkal jobb?

Mindenesetre kíváncsian várjuk a többi Fidesz-jelölt szórólapját, hátha azokban is felbukkan némi politikai coming out.

Forrás: Barabás Béla