Meghalt a csurgói nő, akinek a hasüregét tévedésből fertőtlenítőszerrel mosták ki a szigetvári kórházban

2020. szeptember 29. 10:02 2020. szept. 29. 10:02

A büntetőeljárás jelenleg is zajlik, a kórház bírságot kapott.

Az RTL Klub Híradója szerint meghalt az a 42 éves csurgói nő, akinek még májusban egy műtét közben sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét Szigetváron a kórházban. A műtét során egy cisztát távolítottak el a híradó információi szerint, de a súlyos hiba miatt a nőt a pécsi klinikai intenzív osztályra kellett szállítani válságos állapota miatt, ahonnan már nem tért haza. 

A kórház főigazgatója a híradónak megerősítette, hogy a mérgezés szövődményei miatt halt meg a csurgói nő, és hozzátette, őszintén sajnálja a történteket. 

 

 

A rendőrség a TV-csatorna megkeresésére azt válaszolta, hogy a büntetőeljárás még folyamatban van. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt közölte, hogy 

"az eset miatt a kórház vizsgálatot rendelt el, és két munkatársukkal szerződést bontott. A hölgy a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ intenzív osztályán hunyt el. A halál oka: szepszis"

A hatóság azt is közölte, hogy egészségügyi bírságot szabtak ki a Szigetvári Kórházra, mert az intézmény dokumentációs szabálytalanságot követett el. Az RTL Klub Híradója úgy értesült, a bírság összege kétmillió forint. 

Az elhunyt nő két gyermeket hagyott hátra, családja a gyász miatt nem kívánt nyilatkozni a TV-csatornának.

Az ATV korábbi híradása szerint a műtétet nem a központi, hanem a kisműtőben tartották, és nem akarták oda átvinni a fertőtlenítőszert tartalmazó 8 literes tartályt, hanem egy kisebb üvegbe töltöttek abból - csakhogy az üveget nem címkézték fel, ezért cserélhették össze azt a sóoldatos üveggel a műtét közben.

 

Címlapkép: A Szigetvári Kórház épülete - Fotó: Facebook/Szigetvári Kórház

Forrás: Pécsi STOP/RTL Klub Híradó