Meghalt a márfai szőlőhegyen magára hagyott csecsemő

2022. június 17. 10:38 2022. jún. 17. 10:38

Ahogyan azt a Pécsi STOP is megírta egy magára hagyott újszölöttet találtak a márfai szőlőhegyen. A kicsi, amikor rábukkantak még életben volt, azonnal kórházba szállították, ám minden orvosi erőfeszítés ellenére a gyermek a meghalt. 

Mint arról bezsámoltunk a horvát társszervek értesítették 2022. június 16-án 0 óra 13 perckor a magyar rendőröket arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután Magyarország területén megszülte a gyermekét, majd magára hagyta, számolt be róla a rendőrség. 

A 31 éves horvát állampolgárságú nő ellentmondásos információkat adott arról, hogy pontosan hol adott életet a gyermeknek, azonban a rendőrök a horvát társszervek segítségével beszerzett adatok alapján kutatásba kezdtek, amelynek eredményeképpen Márfa szőlőhegyen június 16-án délután megtalálták az életben lévő újszülöttet.

 

A kutatásban egy orvosi végzettséggel rendelkező rendőr is részt vett, a csecsemőt a megtalálás után szakszerű ellátásban részesítette egészen a mentők kiérkezéséig, akik ezután átvették a gyermek ellátását, majd kórházba szállították.

A nő ellen emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.  

Tekintettel arra, hogy a gyermek életét vesztette, a bűncselekmény minősítése megváltozott. A nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Címlapkép: police.hu