Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

2020. július 14. 09:59 2020. júl. 14. 09:59

Sajtóinformációk szerint keddre virradó éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere.

A szomorú hírről elsőként a Hírklikk.hu számolt be. Azt írják, hiteles forrásból megerősített információk szerint a település vezetője önkezével vetett véget életének. A Szabad Pécs is értesült a hírről, azt írják, egy, a polgármestert közvetlenül ismerő személy megerősítette azt. 

A Hírklikk.hu felidézte, Bogdán László szegény sorsú roma családban született Pécsett, 1974-ben, apja bányászként dolgozott, gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe. Miután anyagi okokból nem tanulhatott tovább, saját magát képezte, fejlesztette. 2002-ben független jelöltként lett Cserdi alpolgármestere, 2006 óta pedig polgármestere.

Vezetésével mintafalu jött létre, oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

Polgármestersége alatt az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés. 2015 óta Magyarország tehetséggondozó nagykövete volt.

Forrás: Hírklikk.hu

(Címlapkép: Facebook/Cserdi Község)

Forrás: Pécsi STOP