Meghosszabbították a Hoppál által tavaly őszre ígért uránvárosi kisrendelő tenderét

2019. június 27. 09:00 2019. jún. 27. 09:00

Meghosszabbították az ajánlattételi határidejét az uránvárosi kisrendelőre kiírt közbeszerzésnek, így július közepéig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor utcában álló épület rendbetételére. A közbeszerzés egyébként feltételes, mert korábban a rendelkezésre álló összegnél magasabb árajánlatok érkeztek be.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent határozat szerint a pécsi önkormányzat meghosszabbította az "Uránvárosi rendelő kialakítása - kivitelezés II." elnevezésű feltételes közbeszerzés ajánlattételi határidejét.

Az elnevezés kicsit csalóka, ugyanis nem a Veress Endre utcai nagy rendelőintézetet (ott egy ideje már folyik a felújítás), hanem a Mecsek áruház "háta" mögött, a Kőrösi Csoma Sándor utca 1/1. címen található lakatlan épületet takarja.

A tervek szerint itt alakítana ki a pécsi önkormányzat három gyermekorvosi rendelőt és 11 védőnői szolgálati helyet, amihez teljesen átépítenék az üresen álló egyemeletes ingatlant (fűtés-, villany- és egyéb rendszerek újjáépítése, nyílászárócsere, stb.). Az ingatlanban egy külön fertőző várótermet is kialakítanának, de az akadálymentesítést is megoldanák többek közt egy lift beépítésével - írtuk korábbi cikkünkben.

A tervek már jó pár éve léteznek, 2016-ban az uránvárosi konzultáció nyomán került be a köztudatba, 2017. februárjában pedig Hoppál Péter a bama.hu cikke szerint arról értekezett, hogy a beruházás 2018 őszére készülhet el.

Azonban a beruházás mégsem készült el, áprilisban arról írt lapunk, hogy az első közbeszerzés meghiúsult, miután kiderült, hogy a két ajánlattevő cég magasabb összegű árajánlattal érkezett annál, mint amennyi pénze az önkormányzatnak rendelkezésre áll (nettó 156,74 millió, de a projekt honlapján bruttó 234,37 millió forint szerepel). Ezért a következő közbeszerzést már feltételesként írták ki (azaz a tendert le lehet állítani, ha kevesebb, vagy egyáltalán semmilyen plusztámogatást nem tud esetleg szerezni az önkormányzat).

A mostani hirdetmény szerint az eredetileg június 27., csütörtök 10 óráig megadott ajánlattételi határidőt július 17., szerda 10 óráig hosszabbították meg, mert az önkormányzat a kiegészítő tájékoztatást határidőben megadni nem tudta.

Forrás: Pécsi STOP