Megint módosítottak a pécsi tűzoltólaktanyák közbeszerzésén

2019. augusztus 6. 15:19 2019. aug. 6. 15:19

Május óta már többedjére módosított az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a pécsi tűzoltólaktanyák megépítésére szóló közbeszerzésen. Most ismét meghosszabbították a jelentkezési határidőt. 

Az európai közbeszerzési értesítőben (TED) megjelent korrigendum szerint a Belügyminisztérium alá tartozó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) ismét hozzányúlt a pécsi régi, Engel János utcai tűzoltólaktanyára és a Tüzér utcára tervezett új létesítményre szóló közbeszerzéshez. 

Mint ismert, az Engel János úti laktanya több évtizede eléggé leromlott állapotban van, a tervek szerint ott a régi laktanyaépület visszabontása mellett egy új és korszerű épületet húznának fel a tűzoltóknak. A régiben raktárakat, garázst, konditermet és egyéb más kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki.

"A közbeszerzés második része egy a Tüzér utcai teleken kialakítandó új laktanyáról szól, amely kiépítésével a Pécs nyugati részén, valamint a megyeszékhelytől nyugatra elterülő közeli településeknél javul a kiérkezési idő" - írtuk korábbi cikkünkben.

A napokban megjelent korrigendum szerint azonban a BM OKF ismételten módosította az ajánlattételi határidőt, mert hogy több közbeszerzési dokumentum tartalma is módosult. Így a korábbi július 30-ai jelentkezési határidőt augusztus 9-re változtatták meg.

Korábban a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a határidő-módosítást a következőkkel magyarázta lapunknak:

Az ajánlattétel meghosszabbításáról még az ajánlatok beérkezése előtt döntés született, arra éppen a sok ajánlattevő és az általuk feltett számos tisztázó kérdés alapos megválaszolása érdekében volt szükség.

A beruházásra tavaly augusztusban még 3 milliárd forintot szántak, hogy mostanra mekkora összeget irányoztak elő, azt egyelőre nem tudni. 

Forrás: Pécsi STOP