Megsérült a megtámadott operatőr, a város propagandalapjában a pécsi ellenzéki jelöltet kopaszozzák

2019. október 13. 16:30 2019. okt. 13. 16:30

Az ATV riporterét megverték, nyolc napon túl gyógyuló sérülést is szenvedhetett, a Jobbik képviselőjét lökdösték reggel Pécs-keleten. Feltehetően az eset egyik résztvevője arról beszél a pécsi fideszes propagandalapban, hogy a képviselő „randalírozni” jött, félelmetes kopaszokkal. Egyetlen ember ült még a kocsiban: az ellenzéki összefogás jelöltje. Tényleg nincs haja. 

„Gyimesi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője és az ATV kormányellenes, erőszakos posztjáról is ismert pécsi riportere – aki szerint őt megverték – azért érkezett a romákhoz Meszesre, hogy „showműsort csináljanak, randalírozzanak” – legalábbis ezt állítja Varga István, annak az egyesületnek a közreműködője, akikre rendőrt hívtak. Szerinte megfélemlítették őket, be akartak hatolni oda, ahova nem volt joguk, miközben odakint kopaszok várták őket.

Így ír a pécsi Fidesz a választások napjára már teljesen talajt vesztett propagandalapja, a Pécsma.hu. A cikkben videó is van, ahogy a reggeli atrocitásban vélhetően résztvevő romák arról beszélnek: annyira félelmetes csapat jött, hogy többen elmenekültek. Nekik ezért ki kellett szállítani az élelmiszercsomagokat. Ami nem csak ma osztottak, de Mikulás és karácsony alkalmából is fognak. Teccikérteni.

A lap Gyimesi Gábort nem szólaltatta meg az ügyben. Ő és a megvert újságíró – akit hát a jelek szerint nem védett meg a kopaszok feldühödött serege, és szintén nem kereste meg a Pécsma.hu – azonban egyöntetűen leszögezték: egyetlen ember ült még az egyetlen autóban: Hencsei Zsolt, a Mindenki Pécsért Egyesület képviselőjelöltje.

Akinek valóban nincs haja, de ettől még lekopaszozni, főleg lesokkopaszozni talán kevéssé elegáns, még azzal a mércével mérve is, amivel a rágalmazásért elmeszelt főszerkesztőjű Pécsmán mérik a jelzőket.

Az ATV kamerája egyébként folyamatosan forgott, és mindent rögzített. A bántalmazott operatőr lapunknak elmondta, a támadás során vállsérülést szenvedett, mely a látlelet szerint nyolc napon túl gyógyuló sérülés lehet.

Forrás: Pécsi STOP