Menesztette a jegyzőt Mohács polgármestere

2020. július 31. 15:39 2020. júl. 31. 15:39

Facebook-oldalán jelentette be Csorbai Ferenc, Mohács MSZP-s polgármestere, hogy pénteken méltatlanság okán, azonnali hatállyal megszüntette a város jegyzőjének köztisztviselői munkaviszonyát.

Csorbai részleteket nem árult el, posztja szerint az adatvédelmi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy tájékoztatást adjon a menesztett jegyző engedélye nélkül a felmentés indokairól. 

"A jegyző asszony titoktartási kötelezettség alól felmentő engedélyét megkértem, aki a hozzájárulását nem adta meg. A jegyző asszony személyiségi jogait a törvény védi. Engedélye nélkül részletesebb tájékoztatást adni nem tudok" 

- írta a polgármester, megjegyezve, amennyiben meggondolja magát, közzéteszi az okokat. Hozzátette, intézkedett a jegyző munkakörének aljegyzőnek történtő haladéktalan átadásáról, a jegyzői tisztség betöltésére pályázatot írnak ki.

Mohácson szeptember 27-én időközi önkormányzati választás lesz, miután a fideszes többségű képviselő-testület feloszlatta magát. A kormánypárti oldal tavaly október óta rázta a kolompot az oszlatás kapcsán, miután az MSZP-s Csorbai Ferenc Szekó József halála miatt, egyedüli indulóként megszerezte a polgármesteri széket. Sajtóhírek szerint az őszi választáson Szekó József lánya is megméretteti magát a kormányoldal színeiben, képviselőjelöltként. 

(CÍmlapkép: Facebook/Csorbai Ferenc)

Forrás: Pécsi STOP