Mennyibe is került a pécsi átvilágítás?

2010. március 18. 06:28 2010. márc. 18. 06:28

Mint kiderült: bruttóban 60 millió az a 48, amit a város átvilágításra költött. A részletek egyelőre az érintettek előtt sem ismertek, de máris van, aki durva kampányról és PR fogásról beszél.



Mint megtudtuk: a szerdán sajtótájékoztatón - a részletesség igénye nélkül - ismertetett nagy pécsi átvilágítás valójában 60 millió forintjába került a pécsi adófizetőknek: az eseményen többször elhangzott 48 millió ugyanis a nettó összeg.

A 3500 oldalas anyagot kedden ismerhetik meg a pécsi intézményvezetők a polgármesteri hivatalban. - Elképesztő, hogy sajtótájékoztatót tartanak egy olyan anyagról, amely még a partnerek előtt sem ismert - mondta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi vezetője arra utalva, hogy a jelentést még az oktatási bizottság vezetője sem olvasta, az igazgatóknak pedig csak a jövő héten mutatják be. - Az anyagot az újságírók sem láthatták a tájékoztató előtt, azaz kérdéseket sem fogalmazhattak meg. Megint a közintézmények ellen hangolják a közvéleményt egy olyan brutális, durva kampánnyal, mint a személyi juttatások kapcsán. Akkor rendkívüli vizsgálatokról beszéltek, megfejelve az 50 milliós átvilágítást, de azok eredményeiből nem láttunk semmit.
Tóth Bertalan, a szocialisták közgyűlési frakcióvezetője azon képedt el, hogy a Fidesz PR fogást csinál a megszorításokból. Megint egy példája Páva Zsolt lassan egy éve tartó PR kormányzásának - mondta. - A sajtót tájékoztatja először, nem a közgyűlést és nem a szakszervezeteket. Nem őszinte a bejelentés, mert aki ismeri a költségvetést, az tudja, hogy a számok mögött önkormányzati feladatok, a feladatok mögött közalkalmazottak, pedagógusok, munkavállalók állnak, akiknek az állása, megélhetése forog kockán. Porhintés helyett őszinte beszédre van szükség. A Fidesz a korábbi években minden átalakítási javaslatot megtorpedózott, ellenzett, most pedig a kampány közepén leplezi valós szándékát. Félve várjuk a Páva-csomagot.