Minden pécsi óvoda és bölcsőde kinyit hétfőtől

2020. május 21. 16:15 2020. máj. 21. 16:15

Május 25-től hatályba lép az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint nyári táborok megszervezéséről szóló kormányrendelet, ennek értelmében ismét az egészségügyi vészhelyzet előtti rendben működnek majd a pécsi önkormányzat kezelésében működő óvodák és bölcsődék.

Az önkormányzat csütörtöki közleménye rámutat, a szabályozás rögzíti, hogy jövő hétfőtől Budapest területének kivételével valamennyi magyarországi óvoda és bölcsőde újranyit, és a vészhelyzet előtti szokásos rendben működik tovább.

Emlékeztetnek, Pécs polgármestere, Péterffy Attila közvetlenül az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése után rendkívüli szünetet, illetve ügyelet biztosítását rendelte el a város óvodáiban és bölcsődéiben.

Az önkormányzat az azóta eltelt időszakban folyamatosan monitorozta a pécsi óvodás és bölcsődés gyermekek szüleit. Az intézmények, csoportok nyitását az igényekhez igazítottuk annak érdekében, hogy a pécsi szülők visszatérése a munkahelyükre ne múlhasson a gyermekek ellátásán.

Fontos tudnivaló a szülők részére, hogy az óvodák és bölcsődék azon gyermekeknek tudnak május 25-én étkezést biztosítani, akiknek a szülei ezt az igényt május 22-e, péntekig jelzik az intézmény felé.

Müller Cecília: figyeljenek a szülők a szociális távolságra

A bölcsődék és óvodák újranyitása kapcsán Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, javasolja a szülőknek, hogy az intézményen belül is tartsák be a szociális távolságot, az öltöztető helyiségben maximum ketten, hárman tartózkodjanak. A felnőtteknek a maszk viselése nem kötelező az óvoda falain belül - tette hozzá.

Forrás: Pécsi STOP/MTI