MSZP: a polgármester manipulál, az alpolgármester sikkaszt

2011. október 3. 16:55 2011. okt. 3. 16:55

Válaszoltak a pécsi szocialisták a fideszes városvezetés közleményére, amely szerint újabb jutalmakat fedeztek fel a városházán. Az MSZP szerint az eddig nyilvánosságra hozott adatok is hamisak, Nagy Csaba pedig sikkasztást követett el, amikor a jogtalanul felvett jutalmat nem fizette vissza.



"Nem először szembesülünk azzal, hogy Páva Zsolt és a Fidesz hazudik.
A városházi jutalmakról szóló lista városházi verziója első alkalommal is és az újabb felfedezés után is hamis adatokat tartalmaz, ezért ebben a hamis, trükkök százaitól hemzsegő számháborúban nem veszünk részt" - írja az MSZP pécsi szervezete közleményében.
A szocialisták szerint Páva Zsolt még mindig nem hozta nyilvánosságra a lista valós verzióját, amely tartalmazza, hogy alpolgármesterként 1990-94 között és polgármesterként 1994-98 között mennyi jutalmat vett fel és mennyi jutalmat hagyott jóvá.

"Örülünk, hogy Páva Zsolt hazatért jól megérdemelt olaszországi nyaralásából és reméljük, hogy első lépésként a város nevében feljelentést tett Nagy Csaba alpolgármester ellen, aki a háromszor is jogtalanul felvett jutalmát nem fizette vissza a város kasszájába, hanem azt saját belátása szerint használta fel, amivel sikkasztást követett el" - írja az MSZP.

A szocialisták a pécsi polgármesteri kabinet ma reggeli közleményére reagáltak. E szerint több millió forintos nagyságrendben vettek fel "céljutalmat" is a volt szocialista városvezetők 2002 és 2009 között. A volt szocialista alpolgármesterek 800 ezer és 3,8 millió forint közötti jutalmakat kaptak. A kabinetiroda ígérete szerint összesítik azokat a dokumentumokat is, amelyek a korábbi milliós jutalmak indoklását tartalmazzák, ezt a városvezetés szintén nyilvánosságra fogja hozni.

Forrás: Forrás: Pécsi Stop