Nincs otthona a Nevetnikéknek! - Segíts, hogy segíthessenek!

2021. szeptember 27. 08:33 2021. szept. 27. 08:33

A Pécsi STOP néhány nappal ezelőtt számolt be a Nevetnikék Alapítványról, akik 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán, ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek 2000 foglalkozást tartottak, de a kardiológiai ambulanciára interaktív mesefalat is készítettek, illetve legyártottak a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt közel 800 önkéntes segítségével.

Mint megírtuk az alapítvány bajba került, ugyanis  a Nyár utcai kórházrészlet bezárásával elvesztették azt az irodát, ahol az önkéntesek képzése zajlott és ahol a falfestésekhez szükséges eszközöket tárolták, így új lehetőségek után kellett néznie a vezetőségnek. A József Attila úti gyermekkórházzal szemközt épp eladó volt egy alkalmas ház, az elmúlt hetekben indult összefogásnak hála pedig már össze is gyűlt a kamatmentes hitelhez szükséges 6 millió forintnyi önrész, ám a kampánynak itt nincs vége - írtuk meg akkor, sőt azóta a 6 millió már 9 millió forintra duzzadt az összefogásnak hála, ám az alapítvány gondjai ezzel nem oldódtak meg ugyanis a bank elutasította a kérelmüket, derült ki a szerkesztőségünk részére megküldött közleményükből. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

 

„Szomorúan tudatjuk, hogy miután 700 ember összefogásával rekordidő alatt összegyűjtöttünk 9 millió forintot, és az önrésszel hivatalosan elindítottuk a – kifejezetten alapítványoknak szóló – kedvezményes hitelkérelmet, a bank számára ez kevésnek bizonyult, túl rizikós számunkra hitelt folyósítani. Vagy összegyűjtjük a ház vételárához és felújításához szükséges 31 milliót október 31-ig, vagy nem tudjuk ilyen formában folytatni tovább a működésünket." 

Mint írják: "május óta minden energiánkat felemésztette az, hogy megoldjuk, legyen helyszíne a programjainknak, a korábbiakkal ellentétben nem tudtunk a működésre adományokat gyűjteni, mára lenullázódtunk. A mostani helyünkről pár hónapon belül távozni kell, ha addigra nem lesz új otthonunk, a Nevetnikék léte forog kockán. De nem mi lennénk a Nevetnikék Alapítvány önkéntesei, ha feladnánk. Nem ismerünk lehetetlent! Új célt tűztünk ki, hiszünk abban, hogy sokan vagyunk, és összefogással sikerülni fog, együtt erősek vagyunk!” 

A kórházi átszervezések miatt a 13 éve működő önkéntes csapat veszíti el azt a helyet, ahol eddig a képzéseket és a játékkészítéseket tartották. A Pécsi Gyermekklinika József Attila úti telephelyén nem megoldható külön épületben a hangos-fűrészporos műhely kialakítása, viszont szerencsére a szemben lévő házat pont eladásra kínálták, ahonnan könnyen tudnák mozgatni a kórházi munkájukhoz szükséges eszközöket minden nap. Augusztus közepén gyűjtést indítottak, három hét alatt 9 millió forintot gyűjtöttek össze, ekkor adták be a hivatalos banki hitelkérelmet, hogy a ház vételárához és felújításához szükséges további összeg is rendelkezésre álljon, azonban nagyon hamar szembesülniük kellett azzal, hogy nem felelnek meg minden feltételnek.

 

A 13 év alatt 5000 gyermekkel báboztak, zenéltek, társasoztak, vagy szórakoztatták őket bűvészmutatványokkal. Kifestettek számos kórtermet, felszereltek két tucat interaktív játékot az ambulanciára, és május óta legyártottak 1000 játékot a szívbeteg gyermekeknek, amit örökbe magukkal vihettek a kezelések után. Megtanítottak egy nyaktól lefelé bénult 11 éves kisfiút fél év alatt tisztán beszélni, és olvasni, aki akkor került be a kórházba, és soha előtte nem járt iskolába.

Megtanítottak zongorázni egy lélegeztetőgéphez kötött kislányt, aki egy kezét tudta csak használni. A járványhelyzet alatt, amikor nem lehettek a gyerekek ágya mellett, az ablakok alatt énekeltek nekik, bár lefagyott gitározás közben a kezük.

Sose adták fel, 13 év alatt ötezer beteg gyermekben tartották a lelket, és ők csak egyet szeretnének: ezt folytatni, a szabadidejükben. Ehhez viszont most 31 milliót kell még összegyűjteniük, hogy legyen egy felújított helyük, és folytathassák az elkezdett programot. 31.000 olyan támogatót keresnek, aki akár csak ezer forintot felajánl az oldalukon keresztül: nevetnikek.hu/nagykovet

Neked csak ezer forint, nekik a mindenük! Támogasd őket Te is!  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A Nevetnikék Alapítvány oldalán a gyűjtéssel kapcsolatos minden lényeges információ megtalálható, továbbá a honlapjukon az aktuális adománygyűjtő eseményeket és helyszíneket is feltüntették ITT! 

Ha segíteni szeretnél azt IDE kattintva teheted meg! 

Az Alapítvány számlaszáma, ide küldheted a felajánlásodat: 

OTP: 11731001-23125324-00000000

Kedvezményezett neve: Nevetnikék Alapítvány

Közlemény: Otthont a Nevetnikéknek

Külföldi támogatási lehetőség:

Swift kód: OTPVHUHB

IBAN: HU32-11731001-23125324-00000000