"Ön mulaszt" - levélben válaszolt a magyarázkodó Várinak Péterffy Attila

2019. november 29. 19:21 2019. nov. 29. 19:21

"Vári Attila nagyon nem akarja megérteni a kialakult jogi helyzetet" - posztolta péntek este Facebook-oldalán Péterffy Attila polgármester, arra reagálván, hogy a Fidesz volt polgármesterjelöltje újfent a Pécsi Újság hasábjain magyarázta, miért is lenne törvénysértő, ha továbbra is ellátná feladatait a PSN Zrt.-nél.

Mint ismert, Vári Attila november közepén lemondott a PSN Zrt.-nél betöltött vezérigazgatói posztjáról, mivel a törvény értelmében nem lehet egyszerre a városi sportcég élén és a közgyűlésben is. Nem sokkal azután egy interjúban arról beszélt, hogy mivel a városvezetés még nem jelölte ki az utódját, így jelenleg nincs vezérigazgató a cégnél, ez pedig több folyamatban lévő ügyet, a tao-támogatás helyzetét befolyásolja negatívan. 

Erre válaszul Péterffy Attila azt közölte, Vári nyilatkozata néhol félreérthető volt, ráadásul arról kapott értesítést, hogy Vári a lemondása, november 12. óta nem jár be a PSN-hez, munkajogviszonyával kapcsolatos kötelezettségeinek nem tesz eleget. Vári Attila november 29-én szintén levélben fogalmazta meg gondolatait az ügyről, amelyet a PécsiÚjság.hu közölt.

"Mivel személyesen sem működhetek közre az ügyvezetésben, személyes közreműködéssel járó munkavégzésem a vezérigazgatói munkakörben jogszabályba ütközne"

- nyilatkozta, egyúttal arra kérte Péterffyt, tájékoztassa azokról a munkaköri feladatokról, amiknek a teljesítését elvárja tőle az önkormányzat, és amik ellátásával nem sérül az összeférhetetlenségről szóló passzusa az önkormányzati törvénynek.

Erre válaszul született Péterffy Attila november 29-i posztja, mely szerint az alábbi hivatalos levelet írta Várinak:

"Tisztelt Vezérigazgató Úr!

Meglepetéssel olvastam november 28-án kelt levelét, különösen annak utolsó sorait, tekintettel arra, hogy a PSN Zrt. működése vonatkozásában egyedül Ön késlekedik, csak Ön mulaszt. Felróható mulasztása és késlekedése az egyetlen olyan körülmény, ami kárt okozhat a Pécs város sportéletéért felelős cégnek.

Örömmel nyugtáztam, hogy megértette, a munkajogviszonya 2019. december 15. napjáig tart. Munkajogviszonyát létesítő munkaszerződése értelmében, heti 40 óra időtartamban, a szerződésben megjelölt munkahelyen kell tartózkodjon, és ez nem választás kérdése, ez az Ön kötelezettsége.

Természetesen nem elegendő csupán a munkahelyén tartózkodnia, köteles a munkakörének megfelelő feladatokat is ellátni, ebből kifolyólag felelős a Társaság jövőjét meghatározó működésért is.

Ismételten felszólítom, hogy haladéktalanul tegyen eleget a munkaszerződésében foglaltaknak, jelenjen meg a munkahelyen, szerződés szerinti tartamban tartózkodjon ott, végezze el a munkaköréből eredő kötelezettségeit és legyen szíves a munkaköre átadás-átvételét legjobb tudása szerint előkészíteni annak érdekében, hogy az utóda PSN Zrt.-t a lehető legjobb gazdasági állapotban vehesse át Öntől!

Tisztelettel:
Péterffy Attila
polgármester"

Forrás: Pécsi STOP