Pakson is érezték a földrengést, itt az Atomerőmű hivatalos közleménye

2020. december 29. 15:17 2020. dec. 29. 15:17

A keddi koradélutáni földrengésről mi is beszámoltunk, azóta folyamatosan érkeznek a hírek, hogy az ország számos részén érezték a földrengést. A Paksi Atomerőműben is érződött a földmozgás, de az atomerőmű közleményben nyugtatott mindenkit, hogy nem történt baj- írja a 24.hu

Magyarország nagy részén is érezni lehetett a Horvátországban történt 6,4-es erősségű földrengést. A szomszédainknál hatalmas károkról számolnak be, és sajnos már egy emberéletet is követelt a földmozgás.

Mi szerencsésebbek vagyunk, ugyanis Baranya megyében pár kisebb káreset történt és szerencsére senki nem sérült meg. A szomszéd megyében lévő atomerőművet is megrázta a földrengés, viszont közleményben tudatták velünk, hogy nem történ semmi baj és zavartalanul folytatódik az üzemeltetés.

2020. december 29-én 12:21-kor földrengést észleltek Paks körzetében. Bár az atomerőműben is érezhető volt a rengés, az üzemeltetés zavartalanul folytatódik. Jelenleg minden berendezésünk rendben üzemel, ugyanakkor kollégáink az összes biztonsági rendszert ellenőrzik.

Kiemelték, hogy a Paksi Atomerőműben az elmúlt években biztonságnövelő intézkedéseket végeztek el, amelynek keretében a földrengésállóságot is jelentősen megerősítették.

„Kijelenthető, hogy a Paksi Atomerőmű a térségünkben előforduló földrengéseknél jelentősen erősebbeket is képes biztonsággal elviselni.”