Pécs csatlakozik az Amerikai Kereskedelmi Kamarához

2020. december 1. 20:15 2020. dec. 1. 20:15

Ruzsa Csaba alpolgármester a Pécsma.hu-nak elmondta, hogy a város csatlakozik a nívós kamarához.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamarába történő belépés miatt, a városvezetés könnyebben tudja megmutatni nemzetközi szintéren a város által nyújtott befektetési opciókat a kamara számos hazai és külföldi tagjának számára.

Ahogy a lap megírta, a pécsi önkormányzat gazdaságfejlesztési főosztálya elkezdte kiépíteni a kapcsolatot több olyan nagyobb hazai szervezettel, amelyek célja, hogy a külföldi befektetőket eligazítsák és kiközvetítsék a számukra megfelelő helyszínekre. Ennek a folyamatnak a része, hogy Pécs csatlakozik az egyik legbefolyásosabb, nemzetközi porondon elismert kereskedelmi kamarájához, az Amerikai Kereskedelmi Kamarához (Amercian Chamber of Commerce-hez)

Ruzsa Csaba a Pécsma.hu-nak elárulta, hogy a gazdaságfejlesztési főosztály folyamatosan térképezi fel azokat az országokat, ahonnan befektetők érkezhetnek a városba, az élén ezen a téren értelemszerűen a német és angolszász országok állnak. 

Ebben a folyamatban nagy segítség lehet az AmChamhoz történő csatlakozás.

"Azért, hogy Pécs kapcsolatba kerülhessen, tárgyalhasson a potenciális külföldi befektetőkkel, sok más ország városaihoz hasonlóan jelen kell lennie és tagságot kell szereznie az ezeket a befektetőket képviselő nagyobb szervezetekben. Így a város könnyebben meg tudja jeleníteni, be tudja mutatni számukra a helyi befektetési lehetőségeket. A német és az amerikai területen is a legjelentősebb ilyen szervezet az Amerikai Kereskedelmi Kamara" – mondta az alpolgármester a Pécsma.hu-nak

A lap megtudta még, hogy az éves tagsági díj befizetését követően a város részt vehet különböző nemzetközi vállalati rendezvényeken, amelyeken prezentálni tudják a Pécs által nyújtott befektetési opciókat az Amerikai Kereskedelmi Kamara megannyi külföldi és hazai tagjának.

– Bízunk benne, hogy az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagjaként még nagyobb és még több tapasztalatot tudunk szerezni, amelynek eredményeként ebből a tagsági körből is sikerül befektetőket hozni Pécsre – mondta az alpolgármester.

Ruzsa Csaba hozzátette, hogy Amerikai Kereskedelmi Kamarába történő belépésről a december 8-ai közgyűlésen fognak dönteni.

Forrás: Forrás: Pécsi STOP/pecsma.hu