Péterffy a héten már az Államkincstár felügyelőivel egyeztet

2019. október 21. 12:35 2019. okt. 21. 12:35

Gőzerővel vetette magát a munkába Pécs új polgármestere. Ígéretéhez híven az átvilágítás, az önkormányzat és cégei feltérképezése teszi ki a munkája zömét, a héten pedig már a város pénzügyeit felügyelő Államkincstár munkatársaival fog tárgyalni, de megkezdődik a bizottsági struktúra kialakítása is.

Péterffy Attila, Pécs október 13-án megválasztott polgármestere a múlt héten állt munkába. Első intézkedése egy igen határozott hangú levél elküldése volt az önkormányzati cégek vezetőinek. Ezt a választáson vereséget szenvedő pécsi Fidesz igen vegyes jelzőkkel illette, ezért a polgármester az internet népére bízta: döntsék el a pécsiek, mit gondolnak a levélről.

Péterffy Attila lapunknak elmondta: a múlt hét csütörtökén Páva Zsolttal beszélgetett, a téma alapvetően az átadás-átvétel volt. Pénteken már személyesen kereste fel az első három önkormányzati céget, a Zsolnay Örökségkezelőt, a Tettye Forrásházat és a Pécsi Vagyonhasznosítót, ezzel pedig kezdetét is vette a város gazdasági társaságainak átvilágítása.

Az első hetén ezen kívül két egyetemi eseményen vett részt a polgármester a PTE meghívására: az Idegen Nyelvi Központ 30., egyben az ECL vizsgarendszer 20 éves évfordulóján, valamint a Farkas Ferenc Ösztöndíj ünnepélyes átadásán.

Péterffy Attila még az előző héten megkezdte a bemutatkozást a polgármesteri hivatal dolgozóinak, ezt ezen a héten is folytatja. Ahogy a cégek átvilágítását és személyes felkeresését is: kedden négy újabb gazdasági társaság kerül sorra.

Pécs polgármestere lapunknak elmondta: az őt támogató pártok segítségével a héten megkezdi a polgármesteri hivatal következő ciklusra szóló SZMSZ-ének kidolgozásának előkészítését, a munka során már a bizottsági feladatok és szerepek is szóba kerülnek majd.

A legsürgetőbb teendő, az átvilágítás és az önkormányzat pénzügyeinek feltérképezése nem csak a cégeknél folytatódik: Péterffy Attila ezen a héten már az Államkincstár a pécsi önkormányzat gazdálkodását felügyelő munkatársaival folytat egyeztető tárgyalásokat.

Forrás: Pécsi STOP