Péterffy: ha megépül Paks2, Pécs sem maradhat ki

2019. november 11. 11:59 2019. nov. 11. 11:59

Péterffy Attila, Pécs polgármestere leszögezte: sem atomtemető, sem uránbánya nem épülhet Pécsett vagy a város határában. Ám, amennyiben Paks2 valóban megépül, akkor Pécsnek kár lenne kimaradnia a fejlesztés pozitív hatásaiból.

A közelmúltban zajlott Pécsett a Roszatom AtomEco 2019 nevű rendezvénye. Az atomenergiát körbejáró rendezvényt 12 év után első ízben rendezték meg nem oroszországi helyszínen, mégpedig rögtön Pécsett. A rendezvényről azt megelőzően keveset lehetett tudni, főleg civilek nehézkesen jutottak be rá, többek között erről szólt az Energiaklub a rendezvényen kiadott közleménye.

A rendezvény kapcsán felmerültek találgatások és félreértelmezések is napvilágot láttak Péterffy Attila korábbi ígéretei, a rendezvény és a Paks2-t illető tervek kapcsán. Ezeket tisztázandó lapunk megkereste Pécs polgármesterét.

Péterffy Attila a Pécsi STOP megkeresésére leszögezte: a kampányban elsőként közölt vállalásához természetesen tartani fogja magát, azaz minden tőle telhetőt megtesz, hogy Pécsett vagy a város határában ne épülhessen sem atomtemető, sem uránbánya.

Ugyanakkor hangsúlyozta azt is: amennyiben Paks2 valóban megépül, az vitán felül fel fogja lendíteni a régió gazdaságát. Felelősen gondolkodó városvezetőként úgy látja: a fejlesztés pozitív hatásaiból ebben az esetben Pécs sem maradhat ki.

Forrás: Pécsi STOP