Sikerült: határidőre összegyűltek az adományok a Nevetnikék Alapítvány új otthonára

2021. október 31. 12:16 2021. okt. 31. 12:16

Bizonyára sokan hallottak az elmúlt időszakban a Nevetnikék Alapítvány történetéről: a Nyár utcai kórházrészleg bezárásával új otthonra volt szükségük, hogy folytathassák a tartósan kórházban ápolt gyermekek lelki ápolását célzó programjukat. Az új épület megvásárlásához, felújításához és a programjuk folytatásához összesen 40 millió forintra volt szükségük, melynek határideje október 31. volt.

Hosszú út vezetett idág

A Nevetnikék Alapítvány májusban kezdett először gyűjtésbe, akkor 6 millió forint adományra volt szükségük, hogy a banki hitel önrészét ki tudják fizetni, azonban kiderült, hogy ez nem lesz elég, hiszen a banki hitelkérelmet elutasították. Ezért 40 millió forintra volt szükségük, hogy megvegyék és felújítsák az új épületet, ami elengedhetetlen a munkájukhoz: itt fog zajlani az önkéntesek interjúztatása és képzése, de a mesefalfestésekhez és a játékkészítésekhez szükséges eszközeiket is itt fogják tudni tárolni. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Az új épület megvásárlásának határideje október 31. volt, eddig kellett összegyűjteniük a szükséges 40 millió forintot.

Ahogy az alapítvány fogalmaz: az új szeretetkuckó (Forrás: Nevetnikék Alapítvány FB)

 

Példás összefogás

A Nevetnikék önkéntesei emberfeletti munkával adománygyűjtésbe kezdtek, ami végül sikerrel zárult: október 30-án bejelentették a Facebook oldalukon, hogy két és fél hónap alatt, a határidő lejárta előtt összegyűlt a szükséges 40 millió forint.

 

Példás összefogás jellemezte gyűjtést, mint a Nevetnikék is írja a Facebookon, több ezer ember támogatta őket.

Segített többek között Beck Zoli, a Decathlon, Magdi Anyus, a PVSK, Kemény Dénes, de a Pécs Jövője-MSZP és -Jobbik frakciók, valamint Péterffy Attila polgármester is összedobtak 1 millió forintot az új otthonukra.

Forrás: Nevetnikék Alapítvány FB
Forrás: Nevetnikék Alapítvány és Pécs Jövője FB

Kapcsolódó: Bulizva segíthetsz a beteg gyerekeken - Váltsuk valóra együtt a Nevetnikék Alapítvány álmát!

– Iszonyúan fáradtak vagyunk, de nem tudom elmondani, mennyire örülünk. Egy nappal a határidő előtt, szombat estig 40 millió 300 ezer forint jött össze. Nem csak online és személyes kampányt folytattunk, rengeteg tévés és rádiós interjún, többféle adománygyűjtő rendezvényen is túl vagyunk többek között. Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani, aki hozzájárult a sikerünkhöz: tagjainknak, külsős nagyköveteknek, adományozóknak, a nekünk szurkolóknak – mondta el a pecsma.hu-nak október 30-án este Kőműves Glória, a Nevetnikék Alapítvány kuratóriumi elnöke és programkoordinátora. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Címlapkép: Facebook
Forrás: pecsma.hu, Facebook