Szerződést bontottak a Horvát Színház kivitelezőjével

2015. február 11. 15:05 2015. feb. 11. 15:05

Leállt a Pécsi Horvát Színház megújítása, a félmilliárdos állami forrásból épülő-szépülő nemzetiségi teátrum kivitelezője durván elmaradt a határidők teljesítésével, az önkormányzat meg is vált tőle. Eredetileg ősszel kellett volna átadni a beruházást, most bizonytalan, mikor folytatódhat a munka. A patópálkodás annyira beleette magát a projektbe, hogy a városfejlesztési zrt-nek fél hónapjába tellett válaszolnia a kérdéseinkre.



Újfent csúszik a Pécsi Horvát Színház megújítási projektje: az eredetileg tavaly őszi átadás december 31-re módosított határidejét sem tudta tartani a kivitelező cég. Az 560 millió forintos projektben a színházat felújították és bővítették volna, ám a kivitelező S és P 2004 Építőipari Kft. az elhúzódó régészeti feltárás, valamint a csapadékos időjárás miatt csúszott meg saját bevallása szerint. A színház társulata mindeközben a Zsolnay Negyedben próbált és tartott bemutatókat, valamint járta a környéket és a külföldet az előadásaival - derül ki korábbi cikkünkből.
Magyarország egyetlen horvát nyelvű teátrumának problémáját Páva Zsolt egy január 26-ai sajtótájékoztatón említette meg. Akkor úgy nyilatkozott, a hatalmas csúszás miatt akár szerződést is bonthatnak a vállalkozóval.

A Pécsi STOP január 27-én kereste meg a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt-t, az emailben arról érdeklődtünk, mi okozta a csúszást, mikorra várható, hogy visszaadják a társulatnak az épületet, és az esetleges szerződésbontás hogyan befolyásolja a program kimenetelét.

A városfejlesztési zrt hat napon keresztül mismásolt, majd közölték, hogy átküldték kérdéseinket a városházának, akik rövid úton továbbították is az emailt az illetékeseknek - akik a városfejlesztési zrt. Az időhurokba keveredő önkormányzati cég patópálosan dolgozva végül február 10-én küldte meg a választ a kérdéseinkre, amelyet változtatás nélkül a teljes terjedelmében közlünk.

"Tekintettel arra, hogy a Vállalkozási szerződésben vállalt teljesítési véghatáridő eredménytelenül eltelt, valamint Megrendelő több lakossági megkeresést is kapott a szomszédos ingatlanok lakóitól, hogy elviselhetetlenné vált számukra az elhúzódó munkálatok által keltett zaj, ami teljesen ellehetetleníti a mindennapjaikat, Megrendelő - jogi képviselője útján - 2015. január 28. napján bejelentette azonnali hatályú felmondását.

A jelenlegi állapotok műszaki szempontok alapján történő felmérése folyamatban van (mind mennyiségi és minőségi oldalról). A felmérést követően egy új kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás kerül lefolytatásra. Az eljárás lezárását követően a kivitelezési munkák folytatódhatnak, addig is a város gondoskodik az építési területen történő őrzésről és állagmegóvásról."

Vagyis a január 28-ai fejleményeket február 10-én sikerült válaszba foglalni, ez azért szép teljesítmény Merza Péter csapatától.

Forrás: Forrás: Pécsi Stop