Szigetváron is egységbe tömörül az ellenzék a mostani polgármester mögött

2019. április 24. 15:47 2019. ápr. 24. 15:47

Szigetváron tartott sajtótájékoztatót több ellenzéki párt képviselője, az eseményen bejelentették, hogy a pártok dr. Vass Péter jelenlegi független polgármestert fogják támogatni az őszi önkormányzati választáson.

A leghősiesebb városban a Vigadóban tartott sajtótájékoztatót több ellenzéki párt szerda délután.

Szakács László, az MSZP baranyai elnöke arról beszélt, hogy egyetértenek azzal a munkával, amit dr. Vass Péter Szigetvárért tett meg az előző években, és a párt úgy gondolja, hogy folytatnia kell ezt a munkát, ezért döntöttek úgy, hogy támogatni fogják ősszel a jelöltségét. Szakács hozzátette, az MSZP-n kívül a Jobbik, a Momentum Mozgalom és a Demokratikus Koalíció, valamint civil szervezetek már most beálltak Vass Péter mögé. Szakács Lázló felemlegette Péterffy Attila és Ferenczy Tamás független polgármesterjelölteket is (Pécs és Komló), akik új szemléletet hozhatnak a politikába. Ha ez sikerül, akkor virágzó és pezsgő településekkel lehet majd találkozni Baranyában.

Pécsi STOP.hu

Egységben az ellenzék Szigetváron is:

Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselője elmondta, ő most a megyei pártszervezetet képviseli. Hogy Vass Pétert támogatják, az annak köszönhető, hogy megtalálták azt a személyt, akik mögött érzik a szigetvári polgárok támogatását. Fogarasi hozzátette, sok szigetvári ismerőse van, és mindenki pártállástól függetlenül csak jót tudott mondani Vass Péter polgármesterségéről.

Péderi Tamás a Momentum Mozgalom képviseletében arról beszélt, hogy példaértékű a baranyai településeknek az a modell, ami 2014-től kezdve működött a városban (Szigetváron egy helyi civil szervezet nyerte meg a képviselői helyek nagy többségét), ez pedig Vass Péternek köszönhető jelentős részben.

Mezei Nándorné, a DK választókerületi elnöke is arról beszélt, hogy az ellenzéki pártok egyetértenek polgármesterjelölt közös támogatásról. Hogy a képviselők tekintetében mi lesz, arról még folynak az egyeztetések - tette hozzá.

Dr. Vass Péter megköszönte a támogatást, majd elmondta, számára mindenki szigetvári, a választás után nem lesznek megbélyegzések, hogy ki kire zavazott és kire nem. Arra is kitért, hogy a megnyert, de még el nem kezdett beruházásokat, pályázatokat szeretné befejezni, ilyen például, hogy végre legyen egy parkoló az érkező turistáknak. De új orvosi rendelőre is szükség van, ezt a pályázatot is végigvinné.

Szakács László úgy vélekedett, hogy Pécs, Komló és most már Szigetvár példája ragadós lesz a megyében több helyen máshol is.

A Pécsi STOP kérdésére dr. Vass Péter elmondta, jelenleg már két civil szervezet is megkereste őt, hogy indulása esetén ők nem állítanak saját polgármesterjelöltet, vagyis ez a két szervezet is őt támogatja.

Forrás: Pécsi STOP