Tiborcz pécsi ismerősének érdekkörébe kerül a Palatinus Hotel

2020. január 10. 13:30 2020. jan. 10. 13:30

Eladja a Danubius Zrt. a pécsi Palatinus Hotelt, a több mint 100 éves, szecessziós stílusú épület olyan cég érdekeltségébe kerül, amely sajtóhírek szerint Tiborcz István pécsi ismerősének érdekköre.

Az eladásról szóló hír pénteken jelent meg az MTI-n, a vevők a Hotel Palatinus Kft. és a HotelKer Szállodaüzemeltető Kft., a vételár üzleti titok. Annyit viszont tudni, hogy a vevők továbbra is szállodaként fogják üzemeltetni a Palatinust, az épület tervezett felújításával annak régi fényét kívánják visszaállítani, a szálloda munkavállalóit pedig átveszik.
  
Czéh-Tóth Márk, a vevő társaságok képviselője a közleményben elmondta, hogy a befektetési döntés meghozatala során fontos szempont volt egy meglévő helyi érték megóvásának és megújításának lehetősége. A 100 szobás szálloda üzemeltetését szerződés szerint az új tulajdonos 2020. április 29-én veszi át. A tulajdonosváltás nem érinti a jövőbeni foglalásokat, a Palatinus Hotel zavartalanul folytatja működését és várja vendégeit.

 



A Hotel Palatinus Kft. az Igazságügyi Minisztérium által kiadott e-cégjegyzékben jelenleg még Zerberus Kft.-ként szerepel, ám az is ott áll, hogy a név Hotel Palatnius Kft-re fog változni. A cégben vezető tisztségviselő jelenleg még Czéh-Tóth Máté és Varga Csaba (bár törlés alatt vannak az e-cégjegyzékben szereplő adatok szerint), de közben az új ügyvezetés is megjelent, amely a C-Holding Zrt. is, melynek a képviseletre jogosultja dr. Czéh-Tóth Márk. 

A Hotel Palatinus Kft. mögött a NeoGroup Befektetési Holding Kft. és az Equity Zrt. szerepel tulajdonosként, de mindkettő cég ugyancsak a Pécs Megyeri út 26. szám alá van bejegyezve, mint a Hotel Palatinus Kft. A Neogroup ráadásul törlés alatt áll, és az Equity kerül a helyére az e-cégjegyzék adatai szerint.

(A Neogroup mögött - amel szintén a Megyeri út 26. alatt található - a két Czéh-Tóth testvér, illetve a Kisújbányai Vadászház Kft. van bejegyezve tulajdonosként. Az Equity-ben dr. Czéh-Tóth Márk az ügyvezető, az egyedüli tulajdonos pedig a C-Holding, amely ugyancsak a Megyeri út 26. alá van bejegyezve, és ugyancsak dr. Czéh-Tóth Márk az ügyvezetője, aki tulajdonosként is fel van tüntetve a cégben.)

A másik cég, amelyik a Palatinus Hotel megvétele mögött áll, a HotelKer Szállodaüzemeltető Kft., amely ugyancsak a Megyeri út 26. alá van bejegyezve, telephelye pedig a pécsi Király utca 3. szám alatt van, ami az Aranyhajó Fogadó épülete. Ezt az épületet még a fideszes városvezetés idején lett eladva, a cég mögött ugyancsak dr. Czéh-Tóth Márk található meg.



Czéh-Tóth Márkot, aki több trafikkoncessziót is elnyert anno Pécsett, a hvg.hu egy 2017-es anyagában Tiborcz István pécsi ismerőseként emlegette, a 24.hu pedig Hamar Endre barátjának nevezte. Hamarnak volt közös üzleti érdekeltsége az Orbán-vővel.

Forrás: Pécsi STOP