Tovább nőtt a baranyai kórházak tartozása

2019. július 28. 12:23 2019. júl. 28. 12:23

Bár nem olyan drasztikus a tartozás továbbtermelődése, mint a Pécsi Tudományegyetem esetében, azért a három nagy baranyai kórháznál is folyamatosan nő a fizetnivaló.

Nincs megállás a hazai egészségügyi intézményeknél, hónapról hónapra nő a lejárt tartozás, a Magyar Államkincstár pedig havonta adja ki az újabb és újabb jelentéseket a központi költségvetés alá tartozó intézmények helyzetéről.

A Pécsi Tudományegyetem - leginkább az alá tartozó egészségügyi intézményeknél folyamatos probléma az állandóan újratermelődő tartozás - helyzetéről már beszámoltunk a napokban, ott már 1,202 milliárd forinton állt a tartozásmutató június végén, országosan pedig több mint 43 milliárdos összegről lehet tudni az egészségügyi intézmények lejárt tartozásainak vonatkozásában.

A baranyai három nagy kórháznál - ha nem is olyan nagy ütemben, mint a PTE-nél, de - havi szinten látható a negatív irány.

A Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ május végén még csak 78 milliós tartozással szerepelt az államkincstár listáján, június végére ez az összeg 94 millió forintra nőtt.

A Mohácsi Kórháznál május végén 149 millió forintos tartozás volt, ez június végére 178 millió forintra növekedett.

A Szigetvári Kórháznál az államkincstár május végén 326 millió forintot tartott számon, ez június végére 356 millió forintra változott.

A három kórház korábbi havi adósságairól ebben a cikkben írtunk.

Forrás: Pécsi STOP