Továbbra is áll a Fodor Ibolya elleni büntetőügy

2017. december 11. 07:37 2017. dec. 11. 07:37

Költségvetési csalás miatt indult eljárás Fodor Ibolya ellen még 2015 novemberében, ám az ügy megrekedt már jó ideje, mivel az egykor fideszes, most független képviselő a betegségére hivatkozva rendre kimentette magát. Mindez azonban a KÉK Egyesületnél vitt munkájában nem gátolta, tavasszal pedig bizottsági tisztségre is bejelentkezett a városházán.

Nem haladt előre egy tapodtat sem a Fodor Ibolya ellen költségvetési csalás miatt indult bírósági ügy, továbbra is áll az eljárás.

Mint ismert, Fodor Ibolyáról 2015 novemberében derült ki, hogy költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolta meg a Pécsi Járási Ügyészség.

Az ügyészség szerint a képviselő takarítócégével voltak gondok: a vád szerint valótlan tartalmú adóbevallásokat adott le a társaság, illetve egy évben még erre sem vették a fáradtságot. 2016 tavaszán és nyarán több alkalommal is várták volna a bíróság elé Fodor Ibolyát, ám ő betegségére hivatkozva nem jelent meg.

Mindeközben közösségi oldalán egészen vidám fotókat posztolt az általa vezetett Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület programjairól, de az ominózus időszakban kívülállók is látták vidáman integetni autójából Pécsett. Idén májusban pedig bizottsági posztra is bejelentkezett Páva Zsoltnál, igaz, ebből végül nem lett semmi.A KÉK Egyesületnél végrehajtás is folyamatban volt idén májusban.

Tavaly szeptemberben a betegsége miatt az eljárást fel is függesztették, idén májusban pedig új szakértői vélemény elkészítését kérte a Pécsi Törvényszék a vádlott egészségügyi állapotáról, hogy ha beállt valami változás, tovább lehessen folytatni az ügyet.

Mivel azóta semmi hírt nem lehetett hallani Fodor Ibolya tárgyalásáról (közben pedig újra feljelentették, de abban az ügyben sem jelent meg), a Pécsi STOP decemberben megkereste a Pécsi Törvényszéket, amelytől a következő tájékoztatást kaptuk:

Az F. I. ellen költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárásban a felfüggesztést kiváltó okokban változás nem következett be, az eljárás nem folytatható.