Új házirend a pécsi suliban: állványra mászni, fúróval játszani tilos!

2019. szeptember 9. 08:45 2019. szept. 9. 08:45

Szegény pécsi Jókai suli, egyre csak sújtja a turáni átok. Egy hét máris elúszott a tanévből, a hétvégén a szülőket citálták be takarítani, most meg kiszivárgott az új „udvari rend”. Na nem valami 17. századi királyi etikettre gondoljunk, inkább arra, hogy a gyerekeknek állványokat, áramszekrényeket kell kerülgetnie a szabadban.

Mint ismert, megcsúszott kissé a Pécsi Jókai Mór Iskolában az évkezdés. Az előző hét még nettó elment a kivitelezésre – az ezt végző cég szerint ennek oka az, hogy késve tudtak nekikezdeni. Pénteken meg az derült ki, hogy szombatra a takarítók és a tanárok mellett a szülőktől is azt kérték: fogjanak vödröt és takarítószereket, hogy hétfőn a gyerekek valami osztályteremszerűségben kezdhessék meg végre a tanévet.

Ám ezzel a kálváriának, és a jelek szerint a felújításnak még messze nincs vége. Lapunk birtokába került az iskola új „udvari rendje”, és bizony akadnak benne csudálatos dolgok.

Például az udvaron diák csak tanár felügyeletével tartózkodhat, de nincs ám flangálás, csak „áthaladás céljából” lehetséges ez is. Ám ez majdnem mindegy is, mivel az új etikett leszögezi, hogy tilos a kijelölt útvonalat elhagyni. Ha ez netán mégis megesne, a kijelölt munkaterületre akkor sem mehet be diák. Ha pedig véletlenül mégis betévedne, az állványra akkor sem mászhat fel, de ugyanígy felhívják a figyelmet arra, hogy a flex, az ütvefúró és a felvonulási áramszekrény igen veszélyes dolgok.

Egyszer ez is kész lesz, addig meg marad a libasorban vonulás és az állvány tetején pihenő körfűrészek felé vetett sóvárgó pillantások.

Forrás: Pécsi STOP