Újabb álhírgyűjteménnyel jelentkezett a Pécs Jövője Frakciószövetség

2023. november 22. 12:01 2023. nov. 22. 12:01

A NER helyi propagandája folytatta valóságtorzító gyakorlatát az elmúlt héten is. A közpénzeket égető szerkesztőségek ezúttal is a pécsiek pénzén igyekeztek megtéveszteni a pécsieket, mi pedig összegyűjtöttük, hogy miben tévedtek, rosszabb esetben csúsztattak, és mi a valóság - közölte sajtóközleményében a Pécs Jövője Frakciószövetség.

·       A teljes propagandamédián végigfutott a Fidesz helyi frakcióvezetőjének a külgazdasági és külügyminiszter pécsi villámlátogatása kapcsán tett kampányígérete, amely alapján ő a város gazdaságfejlesztését teljesen új alapra, a kormány puha mancsaiba helyezné. A valóság ezzel szemben az, hogy a pécsi önkormányzat az elmúlt 4 évben többet tett a pécsi gazdaság előrelendítéséért, mint a Fidesz a 2019 előtti egy évtizedben, és ennek kézzelfogható eredményeit (SEIREN, EY, RS-Factory, Harman) már érzik a pécsiek – ha máson nem, akkor a gazdaságfejlesztés eredményeinek köszönhető adócsökkentés révén.

·       Bár az ÖPE-frakcióvezetője szerint csak „porhintés” az, hogy a pécsi önkormányzat csökkenti a pécsi családok adóterhét, a valóság az, hogy a pécsi városvezetés döntése nyomán két év alatt összesen több mint 435 millió forint marad a pécsiek zsebében.

·       Külön fejezetben dolgozta fel a lakájmédia a Fidesz egyik helyi képviselőjének valótlan állításait az egyik német befektetővel kapcsolatban. A valóság az, hogy a cég tulajdonosaival tudatosan ütemezve, rendszeresen tárgyal Pécs vezetése, a cég nem mondott le a pécsi gyár létrehozásáról, és továbbra is várja a számára megfelelő gazdasági pillanatot a befektetés megindításához. 

·       A megyei napilap még mindig egy Skodát igyekszik polgármesteri luxusautónak láttatni, pedig a valóság az, hogy Pécs első embere éppen olyan hivatali autót használ, mint Kaposvár, vagy Szekszárd fideszes polgármestere, és messze nem olyat, mint Győr fideszes polgármestere használt. Nagyon szívesen olvasnánk ezekről a gépszörnyekről is.

·       A kisebbik propilap eközben a Tüke Busz gumibeszerzését igyekezett befeketíteni, pedig a valóság az, hogy az átvilágítás eredményei alapján a cég 2016 és 2019 közötti beszerzései nem feleltek meg a hatályos jogszabályoknak, miközben a cég jelenlegi vezetése nyílt közbeszerzésen a legolcsóbb ajánlatot adó céggel szerződött a beszállításra – mutyi helyett közbeszerzés, jelentős a különbség.

·       Ugyanez a lap titkolózásról és az átláthatóság hiányáról értekezik a pécsi vagyonkezelő cég kapcsán, pedig a valóság az, hogy a hivatkozott felmérés alapján a pécsi cég az átláthatósági lista közepén helyezkedik el, megelőzve egyebek között a fideszes vezetésű Kaposvárt, Békéscsabát, Nyíregyházát, Kecskemétet, Zalaegerszeget és Győrt egyaránt. (Arról nem is beszélve, hogy a 2019 előtt önkormányzati támogatásra szoruló(!) cég akkor nemhogy a lista közepére, de az utolsó helyre sem fért volna fel.)

·       Befért viszont a megyei lapba az, hogy Mohács részt vesz a hátrányos helyzetű hallgatókat segítő Bursa Hungarica programban, kár, hogy annak sehol sem bukkantunk a nyomára, hogy ugyanebben a programban a pécsi önkormányzat is részt vesz, sőt, idén kibővítette a jelentkezők körét, hogy ezzel segítse a szociálisan nehéz helyzetben élő pécsi tehetségek kibontakoztatását.

·       A végére hagytuk az örömhírt: éppen egy évtizednek kellett eltelnie, de érdemes volt kivárni, hiszen a megyei propaganda-lap is elismerte végre, hogy a Tiborcz-lámpák nem adnak elég fényt Pécsett. Igaz, hogy olvasói panaszként merték csak hírül adni, de ezúttal végre nem ferdítettek a valóságon: az előző, fideszes városvezetés idején egymilliárd forontos (!) hitelből (!!!) az akkor Tiborcz István (tudják, a vőgyerek) érdekeltségébe tartozó Elios által „modernizált” pécsi közvilágítás fényereje messze elmarad nemcsak a korábbitól, de a kívánatostól is. Nahát!

Forrás: Pécs Jövője Frakciószövetség