Újabb mérföldkő a Körber Hungária és a PTE együttműködésében

2021. november 29. 16:38 2021. nov. 29. 16:38

A több mint negyedszázada Pécsett működő, a régió egyik legmeghatározóbb gépgyártó nagyvállalata és Magyarország első egyeteme megerősítette és kibővítette három évvel ezelőtt kötött megállapodását. A Körber Hungária Gépgyártó Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) együttműködéséből a hallgatók profitálhatnak a legtöbbet, hiszen gyakorlatorientált, a legmodernebb technológiákat is felvonultató képzés mellett gyakornoki munkalehetőségekhez juthatnak, versenyképes juttatásokkal - közölte lapunkkal az egyetem.

Ha van olyan együttműködés, amellyel mindenki nyer, akkor ez az – mondta el köszöntőjében prof. dr. Miseta Attila, a PTE rektora. Az egyetem oktatói és hallgatói a lehető legmodernebb körülmények között fejleszthetik és tarthatják naprakészen tudásukat a duális képzés és a számos szakmai gyakorlati lehetőség keretében, míg a Körber olyan utánpótlásbázisból erősítheti meg szakembergárdáját, amely magasan kvalifikált, ambiciózus, és értékes diplomával rendelkezik majd – hangsúlyozta a PTE rektora.

 A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

Az együttműködés részeként a Körber a PTE hallgatói számára gyakorlatorientált és szemléletformáló kurzusokat, valamint munkaerőpiaci ismereteket nyújtó tréningeket szervez saját munkavállalói és partnerei bevonásával. Emellett a TDK- és szakdolgozatok témáinak kidolgozásában, aktualizálásában és bírálatában, valamint a hallgatók felkészítésében is részt vesznek a vállalat szakemberei. Ezzel párhuzamosan a PTE képzéseket szervez a Körber részére a nagyvállalat képzési igényeinek megfelelően, amelyhez biztosítja a jól képzett oktatókat, a tantermeket és a szükséges oktatási eszközöket egyaránt.  

A Körber számára rendkívül fontos, hogy a régió meghatározó szereplőjeként szoros kapcsolatot ápoljon azzal az intézménnyel, ahonnan a leendő munkatársai érkeznek – vette át a szót Katona Gábor, a Körber Hungária ügyvezetője. Hosszú évek óta kiváló kapcsolatot ápolunk a pécsi egyetemmel, különösen a Műszaki és Informatikai Karral. Látjuk a fejlődésüket, folyamatosan figyelemmel követjük a nemzetközi rangsorokban való előrelépéseiket, ami minket is örömmel és büszkeséggel tölt el. Egyrészt, mert ennek a fejlődésnek a részesei, másrészt a nyertesei lehetünk – húzta alá Katona Gábor.

 

 A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

Az eseményen elhangzott, hogy a Körber és a PTE az alkalmazott kutatások terén is együttműködnek majd, valamint közös kutatás-fejlesztési és innovációs célokat, irányokat határoznak meg. Az együttműködési megállapodást hétfő délután írta alá a PTE Szenátusi Tanácstermében prof. dr. Miseta Attila rektor és Decsi István kancellár a PTE részéről, míg a Körber Hungária képviseletében Katona Gábor és dr. Megyeri János ügyvezetők.