Újabb pécsi ovisok kerültek karanténba

2021. április 16. 15:04 2021. ápr. 16. 15:04

Két óvodában összesen 17, két bölcsődében pedig összesen 21 kisgyermek került karanténba az elmúlt napokban Pécsett. Az érintett intézmények több dolgozóját is hatósági járványügyi megfigyelés alá helyezték - tudtuk meg a pécsi önkormányzat közleményéből.

Mint kiderült, az Apáczai Óvoda egyik tagintézményének munkatársáról csütörtökön igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Az igazolt esetet követő kontaktkutatás eredményeként az óvoda további 4 dolgozója, valamint az egyik ügyeleti csoportból 8 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

 

A Kertvárosi Óvoda Anikó Utcai Tagóvodájában az egyik ügyeleti csoportba járó kisgyermekről derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Rajta kívül, a kontaktkutatás eredményeként, további 8 kisgyermek került karanténba az intézményből.

 

Pécs Megyei Jogú Város Kisgyermek Szociális Intézmények Hétszínvirág Bölcsődéjében két, egy hete már táppénzen lévő munkatárs koronavírus-tesztje lett pozitív. Mindkét dolgozót hatósági járványügyi megfigyelés alá helyezték. Eközben az egyik kisgyermekről is beigazolódott csütörtökön, hogy elkapta a fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként a vele szoros kapcsolatba került 16 kisgyermek és további 6 munkatárs került karanténba.

 

Pécs Megyei Jogú Város Kisgyermek Szociális Intézmények Csoda Bölcsődéjében szintén az egyik kisgyermekről igazolódott be, hogy elkapta a Covid-19 fertőzést. Rajta kívül további három gyermeket helyeztek karanténba.

 

Az érintett csoportszobákban valamennyi intézményben elvégezték a fertőtlenítő nagytakarítást. Az érintett óvodákban és bölcsődékben is zavartalan a karanténba nem került kisgyermekek ellátása - zárja közleményét a pécsi önkormányzat. 

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata